Közel 600 millió forintból készül dokumentumfilm Hosszú Katinkáról

A Nemzeti Filmintézet ezenkívül a Nyócker!-rel berobbant Gauder Áron mesefilmjét és a trianoni Magyar Békedelegációról szóló dokumentum-játékfilm gyártását is támogatja.

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András.

Forrás: pappschneider.com / Marie Claire

 

A februárban kezdődő 65 napos forgatás keretében az alkotók szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át fogják követni Hosszú Katinkát, aki élete legnagyobb kihívására, a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra készül.

A stáb az úszónőt Tokióba is követi, ahol a három aranyat hozó riói olimpia után ismét versenybe száll a győzelemért. A film forgatása során a jelenben kibontakozó, izgalmas történettel párhuzamosan az alkotók arra is vállalkoznak, hogy Hosszú Katinka életútját, a múltját is bemutassák.

A Katinka munkacímmel készülő portréfilm mozibemutatójának tervezett időpontja 2020 karácsonya.

Gauder Áron, a Nyócker! című kultfilm alkotója Minden a rokonom címmel a Nemzeti Filmintézet 450 millió forintos támogatásával francia koprodukcióban készíti új animációját. A Minden a rokonom egy teremtéstörténet, mese és tisztelgés az indián törzsek bölcsessége előtt. A családi mozifilm alkotói arra vállalkoznak, hogy gyerekek, fiatalok és felnőttek számára is látványos, szórakoztató történetben meséljenek a természet szeretetéről, és arról, hogy az összes élőlény a rokonunk, és együtt, harmóniában kell élnünk ezen a bolygón.

A forgatókönyvet Gauder mellett Bereményi Géza írta.

Az animáció a tervek szerint 2022 karácsonyára kerül a mozikba.

Forrás: Cinemon Entertainment

 

A béke követei címmel készülő, a trianoni Magyar Békedelegációról szóló dokumentum-játékfilm gyártását 175 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet. A Babos Tamás (Szíven szúrt ország, Budapest ostroma, Szigorúan titkos) és Kálomista László Tamás szerkesztő rendezésében készülő alkotás archív felvételeket, történész megszólalásokat és dramatizált jeleneteket vegyít, hogy a mai nézői elvárásoknak megfelelően mutassa be a békeküldöttség féléves munkáját. A film célja, hogy a trianoni békeszerződést történelmi kontextusban mutassa be, átfogó képet adjon az előzményekről, a békeszerződés létrejöttét és aláírását körülvevő tényezőkről és következményeiről is. A történelmi dokumentumfilmet a tervek szerint a békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, 2020 júniusában láthatja a közönség.


(via Nemzeti Filmintézet)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu