Matthew McConaughey mindent ennek a rendezőnek köszönhet

Természetesen a napokban elhunyt Joel Schumacherről és a Ha ölni kell című tárgyalótermi drámáról van szó.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, június 22-én, 80 éves korában rákbetegségben meghalt Joel Schumacher, olyan alkotások rendezője, mint Az elveszett fiúk, Az ügyfél, A fülke vagy Az operaház fantomja. Közvetlenül a hír után több sztár is megemlékezett róla, köztük Kiefer Sutherland (aki négy filmjében is szerepelt), Emmy Rossum (a „Fantom” női főszereplője) és Kevin Smith, a nagy képregényrajongó hírében álló függetlenfilmes direktor.

Most Matthew McConaughey is nyilvánosságra hozott egy közleményt, amelyben azt írja, el sem indult volna a filmes karrierje, ha nincs Schumacher. A rendező ugyanis hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy rá mint viszonylag ismeretlen színészre bízta a Ha ölni kell című tárgyalótermi dráma főszerepét.

Az 1996-os film előtt McConaughey olyan alkotásokban játszott kisebb szerepeket, mint a Tökéletlen idők vagy A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér, szóval egyértelműen a Ha ölni kell jelentette a nagy kiugrást a számára.

„Joel nemcsak szerencsét próbált velem, hanem küzdött értem.

Mivel tudta, hogy a stúdió sosem hagyna jóvá egy viszonylag ismeretlen színészt főszereplőként, összehozott nekem egy tesztfelvételt egy kis stúdióban. »Még ha nagyszerű vagy, akkor sem biztos, hogy megkapod a szerepet, szóval nem engedhetjük meg, hogy megcsináld a tesztfelvételt és ne a tiéd legyen a meló«, mondta nekem” – mesélte a színész.

Azt, hogy McConaughey a rendezőnek köszönhet mindent, George Clooney is megerősítette (aki a Batman és Robinban dolgozott együtt Schumacherrel), mondván: „Matthew karrierje abszolút azért indult be, mert Joel harcolt érte a Ha ölni kell kapcsán”. És később ugyan a színész elkalandozott egy kissé a romkomok könnyed világába, de azóta (nagyjából egy újabb jogi thrillert, a 2011-es Az igazság árát követően) ismét fajsúlyos szerepeket vállal, sőt: Oscar-díjat is kapott, szóval a rendező biztos nagyon örült, hogy elindította a pályán.


(via Uproxx)