Milyen lenne a Vissza a jövőbe Tom Hollanddal és Robert Downey Jr.-ral a főszerepben? Pokolian vicces!

A deepfake technológia segítségével ma már bárkiből lehet Doki és Marty McFly!

A Vissza a jövőbe-trilógia örök klasszikus, nem csoda, hogy a mókás kedvű geekek is előszeretettel nyúlnak vissza hozzá újra és újra. Nemrég bemutattunk egy olyan rajongói Vissza a jövőben 4-kisfilmet, amiben a szereplő arcát kicserélték a fiatal Michael J. Foxra, most pedig itt az új dili: a deepfake technológiával ezúttal azt mutatta be egy EZRyderX47 nevű felhasználó, milyen lenne a Vissza a jövőbe Tom Hollanddal és Robert Downey Jr.ral a főszerepben! Nos, fergetegesen vicces – nem csoda mostanra már 2,7 millióan megnézték! 

Na de mi is ez a deepfake, ami mindezt lehetővé tette? Egy egyszerre mulatságos és rémisztő XXI. századi technológia, amit mi is rendszeresen bemutatunk itt a Port.hun! A dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, megkeressük hozzá egy sztár jól ismert fizimiskáját, és utasításba adjuk a számítógépnek, hogy addig-addig nézegesse ezt a kettőt, miközben bonyolult algoritmusokkal számolgat (ez a rész a deep neural network a deepfake szóban), míg a végén ki nem köp egy vicces kamuvideót (ez a része a fake).

A celebek kamupornóin túl ez a technológia többek között olyan mókás képsorokat adott nekünk eddig, mint Nicolas Cage Bond-videójaa megfiatalított Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadása a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest GumpbanWill Smith a Mátrixban, a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben, a Baljós árnyak, amiben Leonardo DiCaprio a kis szőke Anakin és a Home Stallone, amiben Sly a Reszkessetek, betörők! sztárja. (via Indewire)