Mit hoz a július?

A Hihetetlen család és a Mamma Mia második része viszi majd a nyár legmelegebb hónapját, de mi inkább A Hangya és Darázsra vagyunk kíváncsiak, és lesz egy rakás gyerekfilm is.

Kezdjünk A hihetetlen család 2.-vel, és bár kicsit vakarjuk a fejünket, miért kellett annyit várni a nagyszerű első rész folytatására, de a film Amerikában remek kritikákat kapott, és nagyon sokan nézték meg, szóval örüljünk, hogy lesz. A történet szerint normális életet élő szuperhőseink megint kénytelenek egy kicsit hősködni, de most anyucira vár a világ megmentése, míg apuci otthon főz, takarít és vigyáz a gyerekekre. Az Egy burka, egy nadrág vidám, de felejthető francia multikulti komédia, és jó eséllyel a Haverok harca sem hagy bennünk mély nyomokat, pedig olyanok játszanak benne, mint Jeremy Renner és Jon Hamm, és felnőttek fogócskázásáról szól. A felejthető francia vígjátékok sorát gazdagítja a Papás babás, aminek főhőse bölcsődét nyit, hogy a csajának bizonyítsa, hogy felelős férfi lett belőle.

A Ramen shop – Ízek a múltból japán-szingapúri koprodukcióban készült életigenlő, kifinomult gasztrodráma, míg a Sodródás megtörtént eseményen alapuló akciófilm, amelynek hősei egy pusztító hurrikán után az óceán közepén találják magukat, és semmiféle segítségre nem számíthatnak. És persze nem múlhat el a nyár Dwayne Johnson, vagyis a Szikla nélkül, aki ezúttal egy Felhőkarcolóból menti ki a családját és számol le egy rakás terroristával – tisztára, mint egy Die Hard filmben. A Férfiak fecskében című angol vígjáték egy csapat pasiról szól, akik a szinkronúszásban találják meg a boldogságot, és ez nagyon aranyosan hangzik. És ahogy ígértük, még több gyerekfilm jön!

Kezdetnek ott van a Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció, amelyben a szörny család egy óceánjárón indul nyaralni, de ez valójában egy csapda! Ezt követi az Állati show című amerikai családi vígjáték, amiben egy kutya és egy póni csinálja a műsort, illetve egy német animációs vígjáték, a Luis és a Zűrlények, amiben három tengeri uborkára emlékeztető ufócska és egy kisfiú barátkoznak össze. A háromból kettő egész jónak hangzik. És persze ott a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, amiben megismerhetjük hőseink fiatalkori kalandjait is, és lesz egy rakás ABBA szám és sok tánc. Meg tengerpart, napfény, tömény giccs! Akkor már inkább A Hangya és a Darázs, ami ugyan a Marvel filmek között a könnyedebb kategóriába tartozik, de az első rész nagyon vicces volt, biztos ez is az lesz.

Garantáltan nem lesz vicces az Escobar, amiben Javier Bardem játssza a világ leghíresebb drogbáróját, aki először egy kicsit szimpatikus, ezért is szeret bele a Penelope Cruz által játszott újságírónő, aztán kezd megőrülni és embereket ölni. És végül, stílszerűen a Nyár című orosz film zárja a hónapot, amely a hatóságok által üldözött szovjet underground zenei színtérre emlékezik – és ami ma is több szempontból aktuális Oroszországban, és nyilván nem véletlen, hogy rendezője, Kyrill Szerebrennyikov ma már börtönben ül.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás