Nemi erőszakkal vádolják Gérard Depardieu-t

Egy már ismert 2018-as ügyről van szó, amit először elutasítottak a hatóságok, ám még a múlt decemberben mégis úgy döntöttek, hogy az ügy bíróság elé kerül.

„Mr. Gérard Depardieu-t 2020. december 16-án megvádolták nemi erőszakkal és szexuális zaklatással.

Őrizetbe nem vették” – közölte egy francia bírósági forrás a Varietyvel, amely lap azt is megtudta, hogy ennek ellenére a színészt azért valamiféle hivatalos felügyelet alá helyezték a hatóságok. A Zöld kártya és a Cyrano de Bergerac sztárja egyelőre nem kommentálta az új fejleményeket.

Annak idején ügyvédjén keresztül annyit üzent, hogy „nagyon megrázta az eset, és abszolút elutasítja, hogy részt vett volna bármiféle támadásban, nemi erőszakban vagy más bűncselekményben”. Ahogy arról korábban beszámoltunk,

a francia sztárt 2018 augusztusában egy akkor 22 éves dél-franciaországi, lembasci táncos-/színésznő vádolta meg a szexuális támadással, amire állítása szerint két alkalommal, az év augusztus 6-án és 13-án került sor Depardieu egyik lakásában, egy párizsi villában,

ahova azzal az indokkal csalta oda, hogy egy darabot fognak próbálni (előtte ugyanis az akkor 69 éves színész egy iskolában tanár-diák viszonyba került a nővel).

Forrás: Eric Fougere / Corbis via Getty Images

 

Az ügyet ugyan először, 2019-ben bizonyíték hiányában ejtették a hatóságok, de – mint arról szintén írtunk – tavaly augusztusban a sértett kérésére (aki ezúttal közvetlenül a bírósághoz fordult, amire a francia törvények szerint lehetősége van) újból megnyitották az aktákat, és ezúttal úgy döntöttek, hogy vádat emelnek a 72 éves színész ellen.

Az AFP értesülései szerint Depardieu nemcsak a tanára volt a fiatal lánynak, hanem barátságban áll a családjával, így kerülhettek kapcsolatba egymással. A francia állami hírügynökség által megkeresett névtelen források is megerősítették a színésznő azon állítását, miszerint egy darabot próbáltak, a próbafolyamatban azonban „nem volt semmi szakmai”. A sértett ügyvédje, Elodie Tuaillon-Hibon azt kérte a sajtótól, hogy tartsák tiszteletben védence magánszféráját.


(via Variety)