Netflixes sorozat lett a legnépszerűbb japán horrorból is

A Takashi Shimizu nevéhez köthető A harag filmes széria sorozatverziója Ju-On: Origins címmel érkezik a streamelős szolgáltatásra. Nézd meg az előzetesét, nagyon félelmetes!

A Ju-On franchise 1998-ban két, Takashi Shimizu által rendezett rövidfilmmel indult útjára, amelyek alapján később tizenhárom nagyjátékfilm készült, de a horrorbirodalom része egy sor regény, képregény és videojáték is.

A legutóbbi nagyjátékfilm egy idén bemutatott amerikai alkotás, Az átok háza, ami azonban csalódást keltett a nézőkben és a kritikusokban is, így minden bizonnyal sokan fogadják örömmel a hírt, hogy július 3-án újabb darabbal bővül az univerzum.

A japán nyelvű, Yoshiyoshi Arakawa, Yuina Kuroshima és Ririka főszereplésével készült horrorszéria A harag középpontjában álló elátkozott házban négy évtizeddel ezelőtt lezajlott „valóban megtörtént” eseményeknek megy utána, és a most nyilvánosságra hozott előzetes alapján tartalmazza a franchise összes ijesztő kellékét (félelmetes, hosszú hajú nőalak, rémisztő kisgyerek, horrormacska), de az új elemektől is (véres újszülött) bizton mindenkin kitör a frász.

Azt még nem tudni, ki írta és rendezte az epizódokat, kik voltak az executive producerek, sőt még azt sem, hány részből fog állni a sorozat. A Ju-On: Origins egyébként csak egy azok közül a japán nyelvű alkotások közül, amelyek idén a Netflixen debütáltak. Korábban egy Followers és egy The Forest of Love: Deep Cut című sorozatot mutatott be a streamelős óriás.


(via IndieWire)