Örülhetnek a cicabolond Alien-rajongók

Saját spin-offot kapott A nyolcadik utas: a Halál híres macskája, Jonesy.

A vörös macsek volt az egyetlen élőlény, aki Ripley-vel együtt túlélte a Nostromo fedélzetén történteket – most jutalmul saját sztorit építenek rá, hiszen megjelent egy 80 oldalas illusztrált könyv, a Jonesy: Nine Lives on the Nostromo (Jonesy: Kilenc élet a Nostromo fedélzetén), Rory Lucey tollából.

A bájos rajzok sokakat megzavarhatnak, de a kötet nem gyerekeknek szól, mivel az eredeti film félelmetes történéseit tartalmazza, csak ezúttal a cica szemszögéből: azaz megtudhatjuk, hogy próbálta túlélni Jonesy az alien támadását.

 

 

„Azt szoktam mondani a képzős hallgatóimnak, hogy a kontextus is fontos, ami körülveszi Jonesyt a könyvben. És ezután döntsék el, hogy egy: akarnak-e látni egy ilyen filmet, és kettő: beszélgessenek el a szüleikkel, hogy itt van-e az ideje” – magyarázta a szerző.

Ezzel együtt azért szerencsére a humor sem hiányzik a Jonesy: Nine Lives on the Nostromóból. A félelmetes részeknél Lucey úgy oldotta a feszültséget, hogy a főhős elkezd a macskákra jellemző tipikus dolgokat csinálni

– a végső leszámolásnál a menekülő kapszulában például nyalogatja a fenekét.

„A cicák nem pont úgy reagálnak bizonyos helyzetekre, ahogy az az embereknél normális, szóval így, hogy ehhez tartottam magam, eleve egy csomó humor került be a történetbe” – nyilatkozta Rory Lucey.


(via NME)