Quentin Tarantino majdnem elsírta magát egy díjátadón

Nemcsak a Golden Globe-gálán voltak az elmúlt hétvégén érzelmes pillanatok. A kultrendezőt Greta Gerwig ríkatta meg csaknem a Palm Springs-i Filmfesztiválon.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, QT filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood három díjat is nyert a vasárnap éjjel Los Angelesben tartott Golden Globe-gálán: a legjobb vígjátéknak vagy musicalnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb mellékszereplőnek járót (utóbbi díjat Brad Pitt vihette haza). A legjobb rendezőnek járó trófeát Sam Mendes happolta el Tarantino elől az 1917 című I. világháborús drámával.

A jelenleg is zajló Palm Springs-i Filmfesztivál múlt csütörtöki megnyitóján azonban a direktor átvehette az év rendezőjének járó elismerést, amit a Lady Bird és a Kisasszonyok forgatókönyvíró-rendezője, Greta Gerwig adott át neki, csodálatos szavak kíséretében.

„Quentin Tarantino úgy készít filmet, mintha a filmekkel megmenthetnénk a világot. Ezekben a filmekben Hitlert megölik, a rabszolgák szabadok, SPOILER! Sharon Tate nyara boldogan zárul. Ő úgy készít filmet, mintha azok önmagukban is számítanának, és egyszerre tartoznának a magasművészethez (ahogy valóban oda is tartoznak) és a popkultúrához (ahogy valóban oda is tartoznak).

A legmélyebb igazságot mondják el a legnagyobb tömegeknek, abból az öntudatból eredő harciassággal, hogy ez az élmény mindenkit meg fog változtatni”

– mondta Gerwig, aki azt is elárulta, hogy Tarantino hatására forgatta új, Kisasszonyok című filmjét digitális nyersanyag helyett valódi filmkópiára.

A rendezőnő szavai pedig úgy meghatották a kultrendezőt, hogy állítólag elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában a hatásukra. Ezen a fenti videón ugyan ez nem nagyon látszik, de Gerwig lelkes szavait meghallgathatjuk, ahogy Tarantino érzelmileg szintén elég erős köszönőbeszédét is, amiből persze a humor sem hiányzik. QT elmondta például, hogy Greta Gerwig róla szóló beszéde olyan volt, „amilyenre még legvadabb nárcisztikus álmaiban sem mert gondolni”.


(via Uproxx)