Rémálomtól rémálomig: Johnny Depp élete képekben

Mostanában megint zajlik az élet a sztár körül: tavalyi karakteröngyilkossága után most két filmfesztivál is életműdíjjal fogja kitüntetni. Fotókban mutatjuk meg, honnan hova jutott a bíróság által is bántalmazónak minősített színész.

Johnny Depp első filmszerepe az 1984-es Rémálom az Elm utcában című Wes Craven-horror volt. Az alábbi promóciós fotón partnereivel, Nick Corrival, Amanda Wyss-szel és Heather Langenkamppal látható.

Forrás: New Line Cinema / Getty Images


A jelek szerint Depp a nyolcvanas évek végén nem mással partikázott együtt, mint a Jóbarátok Chandlerével, Matthew Perryvel. A két szép zakósról 1988-ban készült ez az erősen kompromittáló kép a Limelight nevű New York-i nightclubban.

Forrás: Michael Ochs Archives / Getty Images


Depp 1988-ban jött össze kollégájával, Winona Ryderrel, akivel 1990-ben el is jegyezték egymást – de 1994-ben sajnos felbontották a jegyességet. Ez a fénykép közös filmjük, az Ollókezű Edward, a színész egyik első fontos munkája premierjén készült róluk, 1990-ben.

Forrás: Barry King / WireImage / Getty Images


A legfontosabb nő a színész életében a francia színész/énekesnő, Vanessa Paradis volt, akivel 1998 és 2012 között volt együtt, és két gyermekük is született: 1999-ben Lily-Rose, 2002-ben pedig Jack Depp. A lenti fotó egy 2006-os partin készült róluk.

Forrás: Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images


A Karib-tenger kalózai-franchise Jack Sparrow-ját 2003 és 2017 között Depp öt filmben formálta meg. Körülbelül innen datálható a sztár színészi elkényelmesedése, folyamatos maszkok mögé bújása és maníros megoldásai. A kalózkapitánynak beöltözött Depp alant a Disney 2015-ös expóján majomkodik.

Forrás: Jesse Grant / Getty Images for Disney


Amber Hearddel a színész a 2011-es Rumnapló forgatásán ismerkedett össze, majd 2012-ben össze is jöttek, 2015-ben pedig házasságot kötöttek. Hatalmas botrányok közepette váltak el 2016–2017 folyamán. Beszámolóik alapján házasságuk nagyrészt kimerült egymás kölcsönös bántalmazásában. Ezen a 2015-ös, a színész Fekete mise című filmjének premierjén készült fotón látszik, hogy már házasságkötésük évében sem tűntek igazán boldog párnak.

Forrás: John Phillips / Getty Images for BFI


A pillanat, amikor Johnny Depp megásta a saját sírját, és beleugrott egy szégyenteljes perbe: a 2020 februárjában készült fényképen ugyanis egy londoni bíróságon látható, mivel rágalmazás miatt pert indított a The Sun nevű bulvárlap kiadója és felelős szerkesztője ellen, amiért egy cikkükben volt felesége, Amber Heard állításaira alapozva feleségverőnek titulálták.

Forrás: Peter Summers / Getty Images


A hónapokon át tartó tárgyalás folyamán rendkívül mocskos részletek derültek ki a felek magánéletéről és házasságáról, verekedéseikről és Depp súlyos függőségéről. Mivel az év novemberében a bíróság a színész ellen ítélt, hivatalosan is ki lett mondva, hogy bántalmazó. Ennek folyományaként menesztették a Legendás állatok-franchise-ból amelynek filmjeiben addig fontos szerepet játszott, és kegyvesztetté vált Hollywoodban. Európában azonban a jelek szerint még tisztelik: ebben a cikkünkben írtunk róla, hogy botrányai ellenére két nemzetközi filmfesztivál is hamarosan életműdíjjal jutalmazza.


Nyitó képünkön (forrás: David Zorrakino / Europa Press via Getty Images) a sztár egyik utolsó nyilvános fotója látható: idén áprilisban készült róla a Barcelona-Sant Jordi Nemzetközi Filmfesztiválon, ahova Minamata című filmjét kísérte. Az alkotást – bármennyire is jól játszik benne a színész – elsüllyesztette a forgalmazó, a fent már részletesen ismertetett okok miatt, de most a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon mégis levetítik.