Scarlett Johansson saját válása alapján dolgozott új filmje forgatásakor

Hatalmas siker a Marriage Story című válási dráma a Velencei Filmfesztiválon. A női főszereplő egy interjúban vallott személyes érintettségéről.

A Marriage Storyt az a Noah Baumbach rendezte, akit A tintahal és a bálna című, szintén egy család széthullásáról szóló film, továbbá a Margot az esküvőn és a Frances Ha rendezőjeként ismerhetünk, de ő volt Wes Anderson több munkájának (Édes vízi élet, A fantasztikus Róka úr) társ-forgatókönyvírója is.

A Marriage Story férfi főszerepét Scarlett Johansson oldalán Adam Driver játssza, de a filmben szerepel még rajtuk kívül Laura Dern, Ray Liotta és Alan Alda is. Az alkotók nemrégiben nagyon frappáns módon egyszerre két előzetest is nyilvánosságra hoztak a válási dramedyhez: az egyik a férfi, Charlie, a másik pedig a nő, Nicole szemszögéből villantja fel az eseményeket.

A film december 6-án kerül fel a Netflixre, de a most zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztivál közönsége már láthatta, és a kritikusok odáig vannak érte: Johanssonnak és Drivernek például Oscart jósolnak. „Egyértelműen ez Noah Baumbach legjobb filmje a 2005-ös A tintahal és a bálna óta, amit a saját szülei válása ihletett. A Marriage Storyt a direktor a saját és Jennifer Jason Leigh színésznő válása alapján forgatta (akivel 2005-ben házasodtak össze, van egy fiuk, és 2013-ban váltak el, egy három éves huzavonát követően), és a mű kíméletlen tanulmány arról, hogyan zúzza porrá a tisztességet egy jogi hercehurca” – dicsőíti az alkotást az Evening Standard.

A válás témájához pedig a rendezőn kívül Scarlett Johansson is tudott kapcsolódni, hiszen mindkét házassága válással végződött: Ryan Reynoldstól, a Deadpool sztárjától 2011-ben, Romain Dauriac francia újságírótól, gyermeke apjától pedig 2017-ben vált el.

„Amikor Noah először megkeresett, hogy üljünk le beszélgetni egy közös munkáról, pont tartott még a válásom.

Nem tudtam, miről lesz szó, csak beviharzottam a terembe, rendeltem egy pohár fehérbort, és elkezdtem neki panaszkodni a kapcsolatomra” – mesélte a színésznő a Marriage Story sajtótájékoztatóján a Velencei Filmfesztiválon.

Johansson elmondta azt is, hogy Baumbach nagyon figyelmesen hallgatta, majd félbeszakította, és azt mondta, vicces, hogy a sztár pont erről beszél. Majd figyelmeztette a színésznőt, hogy ez egy olyan projekt lesz, amit vagy nagyon fog akarni, vagy nagyon nem. „Szóval úgy éreztem, mintha ez a sors keze lenne. Ez egy olyan élmény, amit meg kellett osztanunk egymással, és valahogy pont a legjobbkor jött számomra” – tette hozzá Scarlett Johansson.


(via Variety, DigitalSpy)