Sikoly 7.: Jenna Ortega kilépett, Neve Campbell viszont visszatérhet

A tervek szerint teljes rebooton megy keresztül a horror-franchise.

Fogynak a színészek az egyelőre cím nélküli hetedik Sikolyból: a hét elején Melissa Barrerát rúgta ki a Spyglass Media, mivel a mexikói színésznő az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán palesztin párti posztot osztott meg a közösségi médiában. Most pedig Jenna Ortega jelentette be, hogy nem vesz részt a következő Sikoly-filmben.

Forrás: Fórum Hungary

 

A két eset teljesen független egymástól: Ortega a Wednesday második évadja miatt nem tud részt venni a soron következő Sikolyban. A döntés igazából érhető, hiszen Ortega a Netflix-sorozatával lett sztárrá, és azért kapott Emmy-jelölést is, ráadásul ennek kreatív folyamatába is van lehetősége beleszólni. Szóval

a Wednesday sokkal inkább Ortega projektje, mint a Sikoly.

A franchise készítőinek így most újra kell tervezni a népszerű horror-franchise következő részét, és állítólag egy nagy, kreatív reboot van a láthatáron. James Vanderbilt és Guy Busick, akik az előző két részt írták, most azon dolgoznak, hogy újrahangszereljék a hetedik Sikolyt. Egyes elemeket megtartanak ugyan, de új főszereplőket kell találni, és mivel a rajongók a kedvenceiket keresik a filmsorozatokban, most Neve Campbell és Patrick Dempsey visszahozását fontolgatják. És persze ott van még Courteney Cox, aki az irritáló riporter, Gale Weathers szerepében az egyetlen, aki az eddigi összes Sikolyban szerepelt.

Forrás: Dimension Films

 

Campbell egészen az ötödik részig alakította Sidney Prescott szerepét: ő volt a franchise final girlje, az örök túlélő. A hatodik részben csak azért nem szerepelt, mert nem sikerült anyagilag megegyezni a stúdióval. Patrick Dempsey a 2000-ben bemutatott harmadik részben tűnt fel mint Mark Kincaid nyomozó, majd Sidney férje lett, és annyi derült ki róla a hatodik részben, hogy visszavonultan él.

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy a Sikoly megtörtént eseményeken alapul?

Idén lesz 25 éves az első Sikoly-film, nemrég mutatták be a közelgő ötödik rész előzetesét, ráadásul mindjárt itt a halloween – minden adott tehát, hogy feltárjuk a tinihorror vérfagyasztó hátterét.

Tovább

 

A Sikoly hetedik részét eredetileg 2025-re tervezték, de jelen helyzetben még nem tudni, mi lesz a sorsa.

(via Collider, NME, Looper)