Sonic, a sündisznó: mégis igaz az összeesküvés-elmélet?

Egy kulisszák mögött készült werkvideót látva sokan úgy gondolják: igaz a pletyka, miszerint az alkotók először szándékosan rontották el a videojáték-adaptáció kis kék főhősénél a CGI-t.

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, a múlt tavasszal nyilvánosságra hozott első trailer után a Sonic, a sündisznót gyártó Paramount stúdió költséges újradizájnolásnak vetette alá a központi karaktert, mivel a rajongók fellázadtak a közösségi médiában, mondván, milyen borzalmasra sikerült a figura.

Az új dizájn kialakítása több tízmillió dollárba került, és el is kellett halasztani miatta három hónappal a film premierjét – de a jelek szerint megérte, hiszen a rajongók odáig voltak az újradizájnolt, sokkal aranyosabb és az eredetihez jóval hűségesebb karakterért, így a film is nagy anyagi siker lett a mozikasszáknál.

Olyannyira, hogy fel is merült: a készítők igazából soha nem is akarták használni az eredeti, béna Sonicot, csak így akartak egy kis plusz időt nyerni, hogy elkészülhessenek a végleges figurával, amihez persze ily módon nem kevés hírverést is csaptak. A dolgot persze csípőből tagadták a dizájnért felelős munkatársak – de most fordulat állt be az ügyben.

Valaki a Redditen felfedezett egy, a YouTube-ra feltöltött Így készült… videót, ami a Sonic, a sündisznó forgatásáról szól, és már egy hónapja kikerült, most azonban kiszúrták benne annak a jelenetnek a felvételét, amelyben Sonic egy autóban ül – és a CGI alakot helyettesítő bábu bizony egyáltalán nem úgy néz ki, mint az eredeti, csúnya dizájnú figura, hanem mint az új, feljavított tervezésű. Sokan persze erre azzal jöttek, hogy biztos utóforgatásról van szó, amikor már az új dizájnt használták, illetve azzal, hogy ez csak egy random Sonic báb, amit előkaptak – mindenesetre a dolog így is több mint gyanús.


(via Independent)