Sose találod ki, mi nyomta le a Napóleont!

Egy bollywoodi alkotás vette át az első helyet a globális jegybevételi toplistán.

Az indiai Sandeep Vanga Reddy vériszamos eposza, az Animal 42,1 millió dolláros bevételre tett szert az elmúlt hétvégén a világ mozijaiban,

ezzel pedig leelőzte mind Ridley Scott Napóleonját, mint a harmadik helyen tanyázó Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladáját.

 

Olvasd el a Napóleonról írt kritikánkat!

Napóleon csak azért háborúzott, hogy imponáljon a csajának

Ridley Scott régóta várt Napóleon filmje egy szempontból jókora csalódás: a francia császár diadalmas és kevésbé diadalmas hadjáratait nem sikerült látványosan és hitelesen bemutatni, így maradt nekünk Bonaparte és Joséphine viharos kapcsolata.

Tovább


Az Animalt világszerte 38 országban mutatták be, köztük az észak-amerikai piacon is, ahonnan 6,1 milliót kalapozott össze, amivel az észak-amerikai box office hetedik helyezését szerezte meg.

Saját hazájában a mű természetesen az első helyen nyitott,

28,8 milliós hétvégi eredménnyel.


A filmben a bollywoodi sztár, Ranbir Kapoor India leggazdagabb emberének a fiát játssza (az apát a nyugati néző számára a Gettómilliomosból ismert Anil Kapoor formálja meg), aki szembekerül egy Bobby Deol által alakított főgonosszal. Sandeep Vanga Reddy korábbi alkotásaihoz hasonlóan az Animal is a toxikus maszkulanitásról szóló mozgóképes tanulmány.

A már említett Napóleont hiába játszották sokkal több, 63 régióban, már csak 35,7 milliós jegybevételt szedett össze a világ mozijaiból (ebből 28,6-ot a nemzetközi piacon), de így sem kell szégyenkeznie, hiszen összbevétele már átlépte a bűvös 100 milliót: 137 millió dollárnál jár. A bronzérmes, 88 országban vetített Éhezők viadala-előzményfilm eközben a hétvégi 29,4 millióval együtt már 244 milliós jegybevételt ért el világszerte.


(via Variety)

 

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladájáról írt kritikánk

Nem egy fecsegőposzáta az új Éhezők viadala, de azért szép a röpte

Az Énekesmadarak és kígyók balladája egy tisztességes előzménytörténet, ami még hozzá is tesz valamit a korábbi filmekhez.

Tovább