Stephen King és del Toro is ajánlja az új vámpírfilmet

„Ez egy torokmetszően jó szórakozás” – írta King.

Újabb Drakula-film került a mozikba, igaz, egyelőre csak külföldön. A The Last Voyage of the Demeter (’A Demeter utolsó útja’), ahogy a legtöbb vámpírfilm, Bram Stoker 1897-es regényét veszi alapul, ám ez esetben csak a hetedik fejezetre szorítkozik, melynek címe: Idézet az augusztus 8-i Dailygraph-ból. Ebben olvasható a Demeter nevű kereskedelmi hajó tragikus sorsa, amely halott legénységgel futott be az angliai kikötőbe. Ez persze nem csoda, hiszen ez a hajó szállítja Drakula grófot, aki útközben előszeretettel fogyaszt a legénységből. Ennek az útnak az eseményeit dolgozza fel André Øvredal filmje, melyhez megérkeztek az első kritikák és reakciók.

A kritikusok nagyon nem voltak elájulva a filmtől, Kristen Lopez (The Warp) ezt írta:

„Semmi sincs Drakula karakterének új értelmezésében, ami miatt kiemelkedne az eddigi vámpírfilmek közül.”

Ugyanakkor Guillermo del Toro azt írta:

„Nagyon élveztem a The Last Voyage of the Demetert: pompás, pazar és vad!!”

Stephen King is ajánlja a filmet:

„Kételkedtem a The Last Voyage of the Demeterben, de ez egy torokmetszően jó szórakozás. A hatvanas-hetvenes évek legjobb Hammer-filmjeire emlékeztetett.”

Kingnek érdemes hinni, hiszen legutóbb a Kiút című sorozatot ajánlotta, ami eléggé bejött nekünk.

Ez is érdekelhet

8 sötét titok Stephen King kedvenc sorozatában, a Kiútban

Le lehet győzni az éji rémeket? Jó vagy gonosz entitás a fehér ruhás kisfiú? Hogyan tudnak mindig friss ételt tálalni a falatozóban? Mi a védőtalizmánok titka? Megannyi kínzó kérdésre kellene választ kapnunk a 3. évadban...

Tovább

 

A The Last Voyage of the Demeter hazai bemutatójáról sajnos még nincs hír, de bízzunk benne, hogy ez a két ajánlás felkelti a magyar forgalmazók figyelmét.

(via Far Out, Independent)