Szétszedték a rajongók a Mátrix 4. előzetesét

Kiszúrtak jó pár easter egget a trailerben, és elég vad teóriák születtek.

Tegnap debütált a Mátrix várva várt 4. részének előzetese, ami bennünket is alaposan felcsigázott, a rajongók pedig gyakorlatilag atomjaira szedték, és minden egyes képkockáját kielemezték az elmúlt 24 órában. Mielőtt ezekbe belemennénk, lássuk, milyen fontosabb kérdéseket vet fel a trailer már az első megtekintés után:

1. Yahya Abdul-Mateen feltűnően hasonlít Morpheusra

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Neót a Mátrix világába bevezető Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheusként, az előzetes viszont igazolja a pletykát, miszerint Abdul-Mateen valamilyen formában az örökébe lép. Utóbbi persze jóval fiatalabb, mint Fishburne, így magyarázatra szorul majd, hogy miként lehetséges ez a csere.

2. Priyanka Chopra Jonas az új Orákulum?

Nincs Mátrix-film Orákulum nélkül, a jövő látó bölcs asszonyt az első két részben a néhai Gloria Foster alakította, a harmadikban pedig Mary Alice, a rajongók tippje szerint pedig a stafétát az új filmben a bollywoodi megasztár, Priyanka Chopra veheti át.

3. Neo karaktere rebootolva lett?

A Mátrix-trilógia elvileg Neo halálával végződött, a negyedik részben azonban él (másként nehéz is lett volna folytatást készíteni), és azt a nevet használja (John Anderson), amit még a történet kezdetén, a trailer elején pedig egy terapeutával (Neil Patrick Harris) beszélget arról, mennyire furcsa álmai vannak. És ezek az álmok kísértetiesen emlékeztetnek a korábbi három Mátrix-film eseményeire…

4. És Trinityre sem emlékszik?

Igaz, az ismét Carrie-Anne Moss által alakított Trinitynek sem ismeri meg Neót, amikor összefutnak, de abból, ahogy felteszi a kérdést („Találkoztunk már?”) sejthető, hogy valami furcsaság zajlik a háttérben.

5. Soft reboot?

Ez az a kifejezés, ami a legtöbbször előkerült a trailerelemzéseknél az elmúlt 24 órában, utalva arra, hogy a rengeteg referencia az eredeti filmre, a kék/piros-tablettajelenet és a régi szereplők visszatérése mind azt valószínűsítik, hogy nem klasszikus folytatást kapunk majd, hanem a kultikus első rész egyféle variációját, legalábbis ami a sztorit illeti.

És akkor lássuk, hogy milyen apró részleteket szúrtak még ki a szemfüles rajongók.

1. Neón dolgoznak a gépek

Az előzetes elején felvillan egy pillanatra egy jelenet, amelyben mintha operációt végeznének Neón a gépek. A Mátrix – Forradalmak végén a férfi szeme kiégett, így a rajongói elmélet szerint itt hozzák rendbe, hogy utána ismét becsatolják az (új) Mátrixba.

2. A fehér nyúl

A kultikus eredetihez hasonlóan az új rész előzetese is erősen utalgat az Alice Csodaországbanra. Egyrészt hallhatjuk a Jefferson Airplane White Rabbitjének feldolgozását, másrészt láthatunk is egy fehérnyulas tetoválást azon a nőn, aki újra bevezeti Neót a Mátrix világába.

3. Fekete macska

Az eredeti trilógiából tudhatjuk, hogy a fekete macska jelzi a hibát a Mátrixban. Itt egy hasonló jószág a Neil Patrick Harris által alakított pszichiáter asztalának tetején tűnik fel.

4. A kacsa

Az egyik vágóképen a fürdőkádban lazuló Keanu Reeves egy gumikacsát egyensúlyoz a fején. Ennek valószínűleg az égvilágon semmi mélyebb jelentése nincs, de a rajongók imádják ezt az apró részletet.

5. Film a filmben 

Valakinek sikerült kiszúrnia az előzetesben, hogy az egyik kép hátterében mintha az eredeti Mátrix-film peregne. Azt jelentené ez, hogy a Mátrix-filmek a Mátrix 4. univerzumán belül léteznek? Ez nagyobb csavar lenne, mint Bobby álma a Dallasban.

Legkésőbb december 22-én kiderül, akkor kerül ugyanis mozikba a film.

via: Independent / Uproxx 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu