Színészek, akik csak pár percet szerepeltek, mégis maradandót alkottak

Van, akit annak ellenére főszereplőként jegyeztünk meg, hogy alig tűnt fel egy franchise filmjeiben, de olyan is, aki Oscart érdemelt nyúlfarknyi megjelenésével.

Tom Felton: Harry Potter-filmek

Tom Felton a Harry Potter-filmek Draco Malfoy nevű karaktereként, a címszereplő ellenlábasaként a franchise nyolc filmjében összesen alig több mint félórát szerepelt: mindössze 31–32 percet, azaz filmenként átlagosan csupán 4 percet láthattuk a vásznon. Felton alakítását dicséri, hogy ennek ellenére szinte mindenkinek úgy maradt meg az emlékezetében mint az egyik legfontosabb mellékfigura az univerzumból. És a jelek szerint a fiatal színész azért jóval többet tett bele időből és energiából, mint amennyit végül láthattunk belőle. „Sosem töltöttem el ennyi időt egyetlen forgatáson.

De nagyon fontos volt az a jelenet,

szóval minden lehetséges módon fel akarták venni, hogy megadják a nyolc filmnek azt a csúcspontot, amit érdemelt” – nyilatkozta Felton az utolsó rész forgatásáról.

Forrás: InterCom

 

Angelina Jolie: Örökkévalók

Jolie csupán 19 percet szerepelt Chloé Zhao szuperhősös filmjében, mégis olyan fontos volt a figurája, hogy még az Örökkévalók teaserét is rá hegyezték ki. A színésznő saját bevallása szerint ennek ellenére úgy érezte, abszolút a főszereplőkből álló csapat tagja volt, de azért szívesen belemélyedne jobban is a karakterbe. „Nagyon élveztem, hogy egy család része lehetek.

De nagyon örülnék neki, ha még egyszer eljátszhatnám Thenát,

hogy még jobban feltárjam, milyen küzdelmeken is megy át. Jó móka lenne megnézni, mi lett vele az évek alatt. Ráadásul tonnányi alapanyagunk van hozzá, akármerre vihetjük az útját. Nagyon tetszene az ötlet, hogy talán egy másik Marvel-filmben is felbukkanhatna valamikor” – nyilatkozta a színésznő, akinek azonban úgy tűnik, sajnos nem fog valóra válni az álma, mivel az Örökkévalók lett talán minden idők legmegosztóbb Marvel-filmje.

Forrás: Fórum Hungary

 

Tom Cruise: Trópusi vihar

A világsztár zseniális alakítását Ben Stiller paródiájában már több cikkünkben is emlegettük (például ebben, ebben, ebben és ebben), hiszen elképesztő, ahogy a jóképű színész átalakult a külsőleg és belsőleg egyaránt visszataszító producerré – amit szemmel láthatóan ő maga is élvezett. Habár Cruise csupán 9 percet volt látható Les Grossmanként a vásznon, a rajongók annyira a szívükbe zárták a szuper vicces figurát, hogy többször is felmerült, hogy készülhetne a filmhez egy spinoff, a sztár karakterével a középpontban. Ben Stiller egyébként elmesélte, hogy Tom Cruise annyira komolyan vette a feladatát, hogy

Grossman egész megjelenését és még az általa ellejtett táncot is ő maga találta ki.

 


Ana de Armas: 007 Nincs idő meghalni

A gyönyörű és tehetséges kubai színésznő listánk bajnoka, hiszen neki öt perc is elég volt hozzá, hogy ellopja a show-t a legutóbbi Bond-filmben, a Nincs idő meghalniban – amire így nemcsak azért fogunk emlékezni, mert ez Daniel Craig utolsó 007-es mozija, hanem Ana de Armas miatt is. A kémfilmben a sztár egy Paloma nevű ügynököt alakít, aki a CIA megbízásából segíti egy rövidke ideig Bond munkáját. Habár a nő úgy mutatkozik be Craig figurájának, hogy még újonc, az egyszerre lendületes, vicces és lenyűgöző jelenetből ennek épp az ellenkezője derül ki.

Paloma egyébként állítólag csak azért tűnik fel ilyen röviden a filmben, mivel eredetileg nem is volt ilyen karakter a Nincs idő meghalniban. Cary Joji Fukunaga rendező kifejezetten Ana de Armas kedvéért találta ki.


Anne Hathaway: A nyomorultak

A Victor Hugo regénye alapján készült szívszorító filmmusicalben Anne Hathaway 15 perc erejéig tűnt csak fel, de ez alatt a negyedóra alatt olyan meggyőző alakítást nyújtott, amivel 2013-ban sikerült elnyernie a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Habár a filmnek sok olyan jelenete van, ami közben szinte megszakad a néző szíve, a legerősebb talán ezek közül Hathawaynek köszönhető, aki egy teória szerint azért kapta meg az Oscart, mert nagyon meggyőzően fakadt sírva a kamerák előtt. A színésznő saját bevallása szerint egyébként

Fantine-t látva a mai napig elsírja magát,

mert minden egyes alkalommal felidéződik benne, mennyire intenzív esemény volt leforgatni a szóban forgó részeket.


Anthony Hopkins: A bárányok hallgatnak

A Hannibal Lecter megformálásáért szintén mellékszereplői Oscart érdemelt Sir Anthony Hopkins Anne Hathawaynél egy perccel többet, azaz 16 percet szerepelt A bárányok hallgatnakban –

de olyan intenzív és átható a jelenléte, hogy sokkal többnek tűnik.

Sőt, szinte olyan a filmben, mint egy második főszereplő Jodie Foster Clarice Starlingja után. Hopkins egyébként egyszer elárulta, kiről mintázta a figura manírjait, és a legviccesebb az egészben, hogy az illető rá is ismert saját magára a mozi megtekintésekor.


„Erről még sosem meséltem nyilvánosan, de amikor a Királyi Színiakadémiára jártam, volt egy tanárunk, aki a Sztanyiszlavszkij-módszer alapján tanított, és egyszerűen veszedelmes volt. Nagyon karizmatikus volt, és teljesen halálos. Egyszerűen szétszedett mindenkit, mármint intellektuálisan. Nagyon önelégülten viselkedett, és még ma is a fülemben cseng, ahogy azt mondja: »nem, nem jó, csinálja újra«. Szóval róla mintáztam a »nem, Clarice« sort, hiszen ez az ember egész életemben ott kísértett a tudatomban. A premier után pedig kaptam egy telefont tőle: »Tony, csodálatos alakítást nyújtottál.

De véletlenül nem rólam mintáztad Lectert?«”

– mesélte a színész.


(via Aubtu)