Sztárok, akiket kihajítottak a Marvel-univerzumból

A Marvel filmes világa úgy hagyott hátra egy-egy szereplőt, mintha sose lettek volna.

Pár éve még hatalmas figyelem követte egy-egy új Marvel-film premierjét, mostanra viszont jócskán megkopott a képregényeken alapuló filmes univerzum renoméja. Túl sok szálon fut túl sok cselekmény, és a Disney+-ra készült sorozatok még tovább terhelik az amúgy is terebélyes, és lassan teljesen átláthatatlan világépítést, amiben jó ideje nincs egyetlen központi szál, ami összerántaná mindezt. Legutóbb épp arról röppent fel hír, hogy talán visszahozzák a két közkedvelt karaktert, Vasembert (Robert Downey Jr.) és Fekete Özvegyet (Scarlett Johansson), noha mindkét szuperhős meghalt a Végjátékban. Erre az elkeseredett lépésre azért szánhatja el magát a stúdió, mivel egyetlen újonnan behozott karakter sem olyan népszerű, mint ők.

Forrás: Fórum Hungary

 

Pedig számtalan olyan szereplő van a Marvel Moziverzumban, akiről mintha teljesen megfeledkeztek volna, miután egy-egy filmben feltűnt, ráadásul nem egyet kifejezetten híres színészek alakítottak. Persze most nem Edward Nortonról van szó, akit végleg kitiltottak a Marvel-filmekből (ő alakította a 2008-as A hihetetlen Hulkban Bruce Bannert, majd a szerepet Mark Ruffalo vette át), hanem azokról a színészekről, akiknek karakterei sosem kapták meg a saját történetszálukat. Következzen most hét olyan Marvel-szereplő, akik úgy tűntek el a filmes univerzum fekete lyukában, mintha sosem léteztek volna.

 

Betty Ross (A hihetetlen Hulk)

Lehet, hogy nem ér ennyire visszanyúlni, hiszen a 2008-as filmben még Edward Norton alakította Bruce Bannert, és ekkor még sehol sem volt a Marvel Moziverzum, de az is igaz, hogy maga az MCU hozott vissza egy karaktert nem is olyan rég innen: az Amazon: Ügyvéd című sorozatban ugyanis az a Förtelem tér vissza, akit korábban is Tim Roth alakított. Így jogos a kérdés, hogy mi lett a Liv Tyler által játszott Betty Ross-szal, akinek

története szorosan összekapcsolódik Bannerével a képregényekben.

Ám az MCU teljesen elengedte a karaktert, és a helyét Natasha Romanoff, a Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) vette át: közte és az immár Mark Ruffalo által alakított Banner közti románc azonban a lány halálával véget ért, de még ekkor sem hozták vissza Bettyt. Érdekes, hogy a karakter apja, Thaddeus Ross (William Hurt) jobban járt, mert ő a későbbi Marvel-filmekben is feltűnik.

A színész: Liv Tyler

 

Justin Hammer (Vasember 2.)

Az MCU egyik legemlékezetesebb pillanata az a tánc, amit Sam Rockwell lejt Justin Hammer szerepében. A figura érdekes és fontos ellenpontja Tony Stark karakterének, hiszen

azt mutatja meg, mivé válhatott volna Vasember, ha nincs erkölcsi tartása:

egy arrogáns szarházi, aki fegyvereket gyárt, és gátlástalanul eladja bárkinek, aki fizet érte. Két dolog vezérli csupán: a hatalom és a profit. Hammer jelenleg a börtönbüntetését tölti, és a Köszöntsétek a királyt! című kisfilmből (a Disney+-on megtekinthető) nagyon úgy fest, hogy kiválóan alkalmazkodott a benti élethez. Ugyanakkor Rockwell humora és tánctehetsége egész biztosan hozna egy kis színt a mostanság eléggé fakó Marvel-filmekbe.

A színész: Sam Rockwell

 

Dr. Bill Foster/Goliath (A Hangya és a Darázs)

Talán ez az egyik legnagyobb veszteség, és legpofátlanabb átverés az MCU részéről. A 2018-as A Hangya és a Darázsban tulajdonképpen egy új szuperhős eredettörténetét is látjuk, ugyanis a képregényekben Bill Fosterből lesz a hatalmas, mintegy húsz méteres Goliath. A film fel is vezeti a dolgot, ugyanis szó esik arról, hogy Foster a GOLIATH-projektben dolgozott, aminek hatására megnőtt, szóval pedzegetik az erejét. Ráadásul a karaktert Laurence Fishburne alakította, akinek kifejezetten jól állt volna egy maszkulin szuperhős szerep.

A rajongók szinte biztosak voltak benne, hogy Goliath csatlakozik a Bosszúállókhoz,

vagy legalábbis besegít a Thanos elleni végső összecsapásban, ehelyett azonban a figura A Hangya és a Darázs végén elbujdosott, és azóta se hallottuk hírét.

 

Ava Starr/Szellem (A Hangya és a Darázs)

Szintén a 2018-as filmben tűnt fel Ava Starr, aki Szellem néven tevékenykedik. Képes átmenni a falakon, ám a képességét egy baleset eredményezte, melynek következtében

a molekulái destabilizálódtak, és különféle halmazállapotok közt váltakozik a szervezete.

Ez idővel végzetes lehet, ezért a film egyik központi konfliktusa, hogy sikerül-e helyrehozni Ava állapotát. Stabilizálni ugyan sikerül, ám az a kvantumvilágból származó tartály már nem jut el hozzá, amiben az az energia van, ami meggyógyítaná, mivel épp ekkor csettint Thanos. Azóta viszont fogalmunk sincs, mi lett Ava Starr-ral: meggyógyult, meghalt, vagy sikerült együtt élnie a képességével, mint Bruce Bannernek?

A színész: Hannah John-Kamen

 

Aaron Davis (Pókember – Hazatérés)

Elég sokatmondó volt 2017-ben, hogy Donald Glover feltűnt egy Marvel-filmben, hiszen ekkor jelentette be a Disney azt is, hogy ő fogja alakítani Landót a Solo: Egy Star Wars-történet című filmben. A Pókember – Hazatérésben pedig Aaron Davist játszotta, Miles Morales nagybátyját, aki

a képregényekben egy high-tech ruha segítségével válik Prowler néven szuperhőssé.

Joggal gondolták a nézők, hogy a Marvel valami nagy dobásra készül, ám végül az egészből nem lett semmi, 2017 óta egyáltalán nem foglalkoztak a karakterrel, és a Pókember-filmek is egészen más irányba mentek el. Ismét az történt, hogy felvezettek egy későbbi szuperhőst, majd nem vitték tovább a történetét.

A színész: Donald Glover

 

Mac Gargan (Pókember – Hazatérés)

A Hazatérés másik elkótyavetyélt karaktere talán az előbbinél is nagyobb csalódás, mivel egy stáblista utáni jelenetben tűnik fel, tehát egyfajta ígéretnek vehették a rajongók, amiből azóta se lett semmi. Arról van szó, amikor Adrian Toomes (Michael Keaton) a börtönben összefut Mac Gargannal,

aki nem más, mint a Skorpió nevű szupergonosz.

Ennek alapján természetesen arra számítottunk, hogy a következő Pókember-filmben ő lesz az antagonista. De hiába vártuk, már két film is lement, ráadásul Póki régebbi, halottnak hitt ellenfeleit is visszahozták már, de a Skorpió sehol. Valószínűleg már hiába várunk rá.

A színész: Michael Mando

 

Sif (Thor-filmek)

Az elszánt asgardi harcos több Thor-filmben is feltűnt, ám igazán nagy szerepet sosem kapott. Sokáig úgy tűnt, ő lesz majd a mennydörgés istenének (Chris Hemsworth) segédje, sőt, akár szerelme is, hiszen minden efelé mutatott. Végül azonban az előbbi szerepet Valkűr (Tessa Thompson) kapta meg, szegény Sif pedig a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben

elvesztette a karját és majdnem meg is halt,

ám végül sokakkal egyetemben ő is Új Asgardban kötött ki, és az ifjakat edzi. Azóta nem tudni, mi van vele.

A színész: Jaimie Alexander

 

(via CBR, ScreenRant)