Tom Hanks szerint ez a legsilányabb filmje

Sőt, erről a munkájáról a sztár azt gondolja, hogy „az egyik legsz*rabb film, amit valaha forgattak”. Vajon melyik lehet az? Nincs túl sok jelölt...

A Forrest Gumptól és a Számkivetettől kezdve a Segítség, felnőttem!-en és a Halálsoron című drámán át a Philadelphiáig vagy A kárhozat útjáig a színész szinte csak remekművekben szerepelt (a közelmúltbeli Pinokkiót leszámítva), így biztos mindenki kíváncsi rá, melyik az a munkája, amit szívből gyűlöl, és csak úgy hivatkozik rá, hogy „ez az egyik legsz*rabb film, amit valaha forgattak”.

A sajnálatos megoldás az 1990-es Hiúságok máglyája, amit nem kisebb név rendezett, mint Brian De Palma, mégis hatalmasat bukott a mozikasszáknál. A Tom Wolfe bestsellere alapján forgatott alkotást még az olyan sztárok sem mentették meg, mint Hanks mellett Bruce Willis, Melanie Griffith, Kim Cattrall vagy Morgan Freeman – kifejezetten silány adaptációja a regénynek.


A fekete komédiába oltott szatíra sztorija szerint egy gátlástalan Wall Street-i bankár, Sherman McCoy (Hanks) szeretője Bronxban halálra gázol egy fekete tinédzsert, a férfi pedig segít neki eltussolni a dolgot – de persze végül minden másképp alakul, mint ahogy eltervezték. De a filmeseknek sem jöttek be a terveik: a 47 millió dolláros büdzséből készült alkotás mindössze 15 milliót hozott, a közönségen kívül ráadásul a kritika sem szerette.

Utólag visszatekintve Tom Hanks úgy látja, a mű egyik legnagyobb hibája, hogy ő maga egyáltalán nem tudott kapcsolódni az általa megformált figurához. Korábbi cikkeinkből kiderül, melyik munkáját tartja a sztár a leginkább alulértékeltnek, hogy melyek a kedvenc saját filmjei, illetve hogy saját bevallása szerint pályája során „négy egész jó filmet” forgatott.


(via Far Out)