Tovább dagad Luc Besson zaklatási botránya is

Újabb vád érkezett, egy hónappal azután, hogy egy színésznő nemi erőszakkal vádolta meg a híres francia rendezőt.

Bessonról korábban a holland-belga Sand Van Roy (Valerian és az ezer bolygó városa, Taxi 5.) állította, hogy megerőszakolta, amit Az ötödik elem rendezője tagad, és amely ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás. Most egy francia oknyomozó magazin hozott le a filmesről egy hosszú riportot, amiben újabb szexuális zaklatásokkal, szexuális visszaéléssel és munkahelyi zaklatással is kapcsolatba hozzák.

Sand Van Roy. Forrás: Nicholas Hunt / Getty Images

 

A Mediapart cikkében az szerepel, hogy Besson 2000 óta egy casting directort, cége, az EuropaCorp egyik alkalmazottját és egy másik színésznőt is szexuálisan zaklatott, illetve bántalmazott, akivel először Los Angelesben találkozott, majd Párizsban az irodájában került sor az incidensre. A nő névtelenséget kérve vállalta, hogy nyilatkozik a lapnak.

A direktor az új állításokkal kapcsolatban nem szólalt meg, ügyvédjén keresztül mindössze annyit üzent, hogy mindenben a hatóságok rendelkezésére áll, hogy bebizonyosodjék az ártatlansága. A Mediapart részletesen beszámolt ezenkívül a korábbi, Sand Van Royt ért támadásról is. A színésznő elmesélte, hogy Besson Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fije volt az első nagyjátékfilmje, és a rendező azonnal flörtölni kezdett vele.

A Taxi 5. stábfotója, a kép jobb fölső szélén Sand Van Roy, mellette balra Luc Besson. Forrás: Marc Piasecki / WireImage / Getty Images

 

Ezt követően a színésznő és a filmes többször is találkoztak, és Besson a szárnyai alá vette az íróként és rendezőként is próbálkozó fiatal nőt, majd a lány projektje kapcsán erőszakolt ki újabb és újabb találkozásokat, melyek során érzelmileg és szakmailag is zsarolta Van Royt, és azt a benyomást alakította ki benne, hogy ha a nő nem tesz a kedvére, hátránya származhat belőle. Végül idén májusban a színésznőnek egy szállodában adott találkozót, ahol állítólag megerőszakolta, majd egy akkorát sózott a hátára, hogy elveszítette az eszméletét. Van Roy állítása szerint mindezt orvosi látlelettel tudja igazolni.


(via Variety)