Újabb rejtélyt oldottak meg a Batman-trailerrel kapcsolatban

Az elmaszkírozott Colin Farrell jelenete mellett volt más megfejtésre váró érdekesség is az előzetesben.

A hétvégén kijött egy sötét, baljós és elképesztően jó előzetes a Robert Pattinson-féle, új Batman-filmhez. Az első misztikus rejtély ezzel kapcsolatban az volt, hogy tényleg a felismerhetetlenre maszkírozott Colin Farrell ázik-e Pingvinként az esőben 1:18-nál (tényleg!), a második rejtvény pedig 0:43-nál jött, amikor Gordon felügyelő (Jeffrey Wright) megmutat Batmannek egy bűntény helyszínén egy olyan üdvözlőkártyát, amin Rébusz (Paul Dano) üzent valamit ákombákom titkosírással a köpenyes kereszteslovagnak.

Az üdvözlőkártyán ez állt a szimbólumok mellett: „What does a liar do when he’s dead? Haven't a clue? Let’s play a game just me and you...” Azaz:

Mit csinál a hazug, ha meghal? Nincs semmi nyom? Játsszunk egy játékot, csak te meg én...

Bár Batman a képregényekben Sherlock Holmest megszégyenítően ügyes detektív (és erre állítólag Matt Reeves is külön rá fog játszani), egy Andrew Lane nevezetű, önjelölt kódfejtő nemrég azt írta ki Twitterére, hogy megfejtette a filmelőzetesben látható titkosírást!

Először is kielemeztem a különböző szimbólumokat, és megtaláltam azokat, amelyek az egész kódban megismétlődtek. Innentől kezdve két megoldásom volt. Volt egy olyan érzésem, hogy Rébusz a Batman szót használta, tehát az első szakaszt Batmanként oldottam fel. Ez nem működött, mert azok a szimbólumok, amelyeket az első mondatban betűkkel helyettesítettem, nem egyeztek meg a második mondatban szereplő szimbólumokkal. Így inkább a másik megoldóképlettel folytattam, amelyben az első mondatban szereplő szimbólumok megfelelő helyére az E betűt tettem, mivel ez az angol nyelv leggyakrabban használt betűje. Aztán a második mondatban szereplő, egymást követő betűket kettős L betűre cseréltem, mert ezek az angol nyelvben a leggyakrabban használt, egymást követő betűk. Ezután az üdvözlőkártya jobb oldalán található rejtvényt és a behelyettesített betűket használtam fel ahhoz, hogy kiokoskodjam a többit.

És mi a megfejtés? „He lies still.”, vagyis „Továbbra is hazudik.” (via Uproxx)