Újabb sztár csatlakozott a Robert Pattinson-féle Batmanhez

A nagy Lebowski Jesusa, John Turturro is csatlakozik a szuperhősfilm színészgárdájához. Vajon kit fog játszani Pattinson, Zoë Kravitz, Andy Serkis, Paul Dano és Colin Farrell oldalán?

Turturro csatlakozását a rendező, Matt Reeves jelentette be a Twitteren, ahova egy Nagy Lebowski-s mémet rakott ki a színészről. „You said it man” – olvasható a .gif-en a filmből Jesus híres mondata, és erre ráviccelve a direktor azt írta a kép fölé, hogy „I said Carmine Falcone” – amiből mindjárt ki is derül, kit fog alakítani a színész.

Carmine Falcone a helyi maffiafőnök Gothamben, így a „The Roman” becenévre hallgató férfi értelemszerűen Batman egyik ellensége. A csavar a dologban, hogy a nagy hatalmú gengszter (aki uralma alatt tartja Gotham City teljes alvilágát és a szervezett bűnözést) ugyanakkor a Wayne családnak régi barátja. Falconét a Batman: kezdődik!-ben egyébként Tom Wilkinson játszotta.

Az új Falcone, John Turturro most olyan színészekhez csatlakozik, mint Robert Pattinson (Batman/Bruce Wayne), Zoë Kravitz (Macskanő/Selina Kyle), Andy Serkis (Alfred Pennyworth, Batman inasa), Paul Dano (Rébusz), Jeffrey Wright (Gordon főfelügyelő) és Colin Farrell (Pingvin). Utóbbi színész szerepeltetésére egyébként nemrégiben nagy lelkesen áldását adta Danny DeVito is, aki még a Tim Burton által rendezett 1992-es Batman visszatérben játszotta a figurát.

John Turturrót legutóbb olyan nívós sorozatokban láthattuk, mint az Aznap éjjel vagy A rózsa neve, illetve ő játszotta Julianne Moore szerelmét az idei Gloria Bell című romkomban. A színészt legközelebb az általa írt és rendezett nem hivatalos A nagy Lebowski spin-offban/folytatásban, a The Jesus Rollsban nézhetjük meg (ha egyszer eljut hozzánk is), amelyben megismétli Jesus Quintana szerepét. A The Batmant pedig 2021. június 25-én mutatják be az amerikai mozik.


(via IndieWire)