Újra megnyitnak a Cinema City mozijai

A hálózat 203 nap zárvatartás után országszerte június 3-án nyitja újra a mozijait. Az első héten olyan filmek debütálnak, mint az Oscar-díjas A nomádok földje, a Lelki ismeretek című Pixar-animáció és limitált elővetítésen a szintén Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek.

Júniusban indul a Cinema City vásznain többek között a Hang nélkül 2., a Halálos iramban 9., a Szörnyella és a Démonok között 3. – Az ördög kényszerített is. A családokat a Disney stúdió Luca és a Sony stúdió Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő című animációs filmjei várják. A részletes moziműsor május 30-tól lesz elérhető a cinemacity.hu weboldalon.

Jelentős magyar és nemzetközi filmkínálat lesz elérhető a 2021-es mozis évben, hiszen valamennyi, a szélesebb közönséget vonzó produkció mozis premierje elmaradt. A már említett filmeken kívül júniusban jön a Spirál: Fűrész hagyatéka is, a magyar produkciók közül pedig továbbra is látható lesz a Spirál, a Hét kis véletlen és az Éden.


Szintén a nyári hónapokban láthatják a magyar filmek szerelmesei az Űrpiknik, az Így vagy tökéletes, a Becsúszó szerelem és a Feleségem története című alkotásokat. Kora ősszel pedig a Toxikoma és a Berlinalén a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét nyert Természetes fény című filmek érkeznek.

Nyáron olyan látványos és izgalmas alkotások kerülnek még a Cinema City vásznaira, mint a Fekete Özvegy, a Dzsungeltúra, az Öngyilkos osztag 2., a Raya és az utolsó sárkány, a Space Jam: Új kezdet, a Croodék – Egy új kor és a Hotel Transylvania 4. – Transzformánia. Az év második felének meghatározó és igen várt filmjei pedig a Dűne, a 007 Nincs idő meghalni, a Top Gun: Maverick, az Örökkévalók és az Énekelj 2. című animációs film lesznek.


Ami a vírusvédelmet illeti: a tavaly nyáron bevezetett óvintézkedések továbbra is érvényesek lesznek, azaz a Cinema City jegyrendszere az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy-egy helyet, minden munkatárs maszkban dolgozik, azok pedig, akik ételt szolgálnak fel, kesztyűt is viselnek. A mozihálózat folytatja ezenkívül a közösségi terek rendszeres takarítását, fertőtlenítését, és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki.

A jelenleg érvényes kormányrendelet értelmében mindenki látogathatja a mozikat, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, és elmúlt 18 éves. A 16 és 18 év közöttiek kísérő nélkül jöhetnek, amennyiben van oltási kártyájuk, azonban azok a 18 év alatti nézők, akik még nincsenek beoltva, csak oltási kártyával rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a mozikat. A védettségi igazolványt vagy a védettségi applikációt mind a pénztárnál, mind a jegykezeléskor elkérik a Cinema City munkatársai, a beazonosításhoz szükséges okmányokkal (a személyi igazolvánnyal vagy az útlevéllel) együtt.


(via Cinema City PR)