Végre egy korhatáros film!

Az Elton Johnról szóló életrajzi alkotásban, a Rocketmanben lesz bőséggel szex, drog és rock ‘n’ roll is.

Az életrajzi fantasy musical esetében sokáig attól lehetett tartani, hogy a Paramount stúdió a PG-13 (13 éven aluliaknak nem ajánlott) korhatár-besorolásra próbálja rákényszeríteni a rendezőt, Dexter Fletchert. Ám a legújabb hírek arról szólnak, hogy a Rocketman jó eséllyel R besorolást kaphat, azaz 17 éven felülieknek ajánlják – elsősorban a benne megjelenő szex és droghasználat miatt.

Jólértesültek úgy tudják, van egy konkrét szexjelenet a Taron Egerton által alakított főhős és egykori menedzsere, John Reid (Richard Madden) között, amelyben a meztelenségen kívül sokszor elhangzik a ‘fuck’ szó is, ezenkívül a szereplők kokaint is szippantanak benne. Maga a rendező azonban nem erősítette meg egyik értesülést sem, csupán annyit írt ki a Twitterre, hogy még a vágásnál tartanak, de senki se aggódjon, mert a film ugyanaz a szabad szellemű musical fantasy, amit a stúdió és a producerek mindig is szenvedélyesen támogattak.

A rajongók egyébként – akárcsak korábban a Bohém rapszódia esetében – ezenkívül attól is félnek, hogy a főhős szexuális irányultságát próbálják majd leplezni az alkotók, és el akarják titkolni, hogy meleg (a Queen-filmnél egyébként mindezt pusztán az előzetes ismerete alapján vetették fel). Nos, Fletcher „szabad szellemre” vonatkozó kiírása nekik is válasz, ezenkívül Matthew Vaughn executive producer korábban úgy nyilatkozott: Elton John arra biztatta őket, legyen a film annyira korhatáros, amennyire csak szükséges, ők pedig éltek a lehetőséggel. Vaughn szerint egyébként a Rocketmant látva mindenkinek leesik majd az álla.

Elton John maga amúgy szintén producerként vett részt a filmben, és engedélyt adott az őt alakító Egertonnak, hogy a „csúnya oldalát” is bemutassa – a Rocketman például úgy kezdődik, hogy a főhős bevonul az elvonóra. A közös munka során pedig az énekes nagyon nyitott és őszinte volt élete eseményeivel kapcsolatban. A film után – amit június 6-án mutatnak be a magyar mozik – John egy „mindent feltáró, katartikus önéletrajzi könyvvel” is elő fog rukkolni: a kötet valamikor októberben jelenik majd meg.


(via Collider, IndieWire, NME)