Will Smith még az Oscar-pofon előtt karrierje végéről hallucinált

David Letterman showműsorában még az elhíresült saller előtt beszélt arról, hogy egy ayahuasca trip során furcsa dolgokat látott: elrepült az összes pénze, és romokban hevert az élete. Hogy lesz így Bad Boys 4?

Amerika egyik legismertebb talkshow házigazdája, David Letterman nemrégiben Will Smith-t látta vendégül a Netflixre költözött beszélgetős műsorában, a My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman-ben (idehaza David Letterman: A következő vendégemet nem kell bemutatni címmel található meg a streaming szolgáltató kínálatában). Az elhíresült „pofonbotrány”, viszont itt nem került szóba, az interjút ugyanis még az idei Oscar-díjátadó előtt vették fel.

Mint ismeretes, Will Smith a gálán lekevert egy sallert a ceremónia egyik díjátadójának, Chris Rocknak, miután a komikus Smith felesége, Jada Pinkett Smith kopaszságán élcelődött (poénjában előre odaadta neki a G.I. Jane 2. főszerepét, holott a színésznő a foltos hajhullás nevű autoimmun betegségben szenved).

Chris Rock és a Will Smith-től kapott elhíresült pofon (forrás: Neilson Barnard/Getty Images)

 

Az esetről, ami miatt Will Smith-től végül megvált az Amerikai Filmakadémia (sőt, 10 évre eltiltották az Oscar-gáláktól is!) és a sztár számos korábbi filmterve parkolópályára került, korábban mi is számos cikket írtunk a PORT.hu hasábjain. A „pofonbotrány” tükrében viszont különösen érdekes ez a bizonyos Oscar-gála előtti Netflix-interjú, Will Smith ugyanis többek között arról panaszkodott benne David Lettermannek, hogy

volt egy pokoli látomása, amiben elrepült az összes pénze, tönkrement az élete és derékba tört a karrierje!

Smith részletesen elmesélte a showmannek, hogy korábban egy kétéves szünetet tartott a színészi karrierjében – ekkor iktatott be egy perui nyaralást, ahol 14 alkalommal ún. ayahuasca utazáson vett részt. Az ayahuasca egy tudatmódosító hatású főzet, ami az amazonasi őserdőben honos növényekből készül. Általában egy sámán irányítása alatt fogyasztják el, és a szertartás után többórás mély hallucinációs élmények következnek. A főzet a színésznél is „beütött”, mert Letterman műsorában ezt monda:

Ez volt az eddigi életem legpokolibb pszichológiai élménye.

Will Smith saját bevallása szerint korábban soha nem próbálta ki a drogokat, a két év perui pihenő alatt azonban 14 alkalommal fogyasztott ayahuasca főzetet. A sztár részletesen elmesélte a nyomasztó látomását a showmannek, ami szerinte nem is hallucináció volt, hanem olyan élmény, „mintha mindkét valóság 100 százalékban jelen lenne: van, ami a fejedben zajlik, és van, ami a szobában”.

Megiszom [az ayahuasca főzetet], és ott ülök, aztán hirtelen azt látom, ahogy az összes pénzem elrepül, a házam is elrepül és a karrieremnek is annyi. Próbálok kapaszkodni a pénzembe és a karrierembe, de az egész életem tönkremegy. És csak egy hangot hallok, ami azt mondja: »ez a sz*r pont az, ami, ez bizony a kib*szott élet.« Én meg erre: »Ó, a p*csába!«

Smith azt is elmondta, hogy ezután hallotta, ahogy a lánya, Willow Smith segítségért kiált, ő azonban nem tudott eljutni hozzá, mert nem látta sehol. Ezen a ponton már a perui sámán igyekezett megnyugtatni a zaklatott állapotba került színészt, és visszarángatni a valóságba.

Még mindig hallom Willow sikolyát. A pénzem még mindig repül, de én már teljesen nyugodt vagyok, még akkor is, ha a fejemben pokoli dolgok zajlanak.

A színészt a saját bevallása szerint arra tanította meg ez a látomás, hogy mindent elveszíthet, de bármi is történik majd az életében, a nyakába szakadó nehézségeket meg tudja oldani. Hogy valóban így lesz-e, most még nem tudni. Az biztos, hogy az Oscar-gálán elcsattant pofon miatt Will Smith több olyan fejlesztés alatt álló projektjét is elhalasztották, ami korábban betonbiztos volt. És mivel ezekben a saját produkciós irodája, a Westbrook Inc. is tevékeny részt vállalt volna, könnyen „beigazolódhat a jóslat”, miszerint „elrepül a pénze és a karrierjének is annyi”.

Will Smith és Jada Pinkett Smith az ominózus „pofozkodós” Oscar-gálán  (forrás: Emma McIntyre/Getty Images)

 

A Sony viszont nemrég hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a Bad Boys 4 „még mindig fejlesztés alatt áll”, korábban ugyanis híre ment, hogy a „pofonbotrány” miatt leállították a produkciót. A Sony elnöke, Tom Rothman azóta cáfolta ezt, leszögezve azért, hogy „szerencsétlen dolog” volt az Oscar-gálán történt incidens.

Ez a film fejlesztés alatt állt, és áll a mai napig is. Nem kellett a fékbe taposni, mert az autó nem is mozgott.

A Bad Boys 4-et eredetileg 2020 januárjában jelentette be a Sony. A film a 2020-as Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk közvetlen folytatása lenne, és Will Smith, valamint Martin Lawrence újra Mike Lowrey, illetve Marcus Burnett nyomozókat alakítják majd benne. (via The Independent & NME.com & Variety)