Zárnak a budapesti mozik: íme néhány fontos tudnivaló!

Az új kormányrendelet értelmében – ahogy minden mozi az országban – november 11-től bezárnak a Cinema City és a Budapest Film mozijai is. Ezt kell tudnod a már megvásárolt jegyek és kuponok felhasználásáról!

„Természetesen követjük a kormányzati intézkedéseket, mert számunkra is a legfontosabb a nézőink és a dolgozóink egészsége. Ugyanakkor

szomorú, hogy idén másodszor kell elbúcsúznunk a mozilátogatóktól.

Bízunk abban, hogy hamarosan friss nemzetközi és magyar filmkínálattal, mérsékeltebb járványügyi körülmények mellett találkozhatunk majd velük” – mondta Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója. „Ha a járványhelyzet és a mozis piac is normalizálódik, abban bízunk, hogy az idei elhalasztott nagy premiereket mihamarabb be tudjuk pótolni; ehhez a biztonságos mozizást (ahogyan eddig is) a továbbiakban is biztosítani fogjuk” – tette hozzá.

Az online megvásárolt jegyeket a Cinema City visszautalja, a pénztárban vásárolt jegyeket pedig a blokk és a jegy bemutatásával a mozivezető irodájában fizeti vissza a mozihálózat. Amennyiben nem áll rendelkezésre blokk a vásárlásról, csak a mozijegy, abban az esetben 90 napos rendkívüli felhasználású jegyet biztosítanak. A november 11. után lejáró be nem váltott ajándékjegyek érvényességét a mozihálózat az újranyitás dátumától számított plusz fél évre automatikusan meghosszabbítja.

Képünk illusztráció! Forrás: Georg Wendt / Getty Images

 

Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően szerdától minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozihálózatának összes filmszínháza (azaz a már korábban bezárt Kino Cafe után a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Corvin) is bezár. A neten elővételben vásárolt jegyek árát a Budapest Film is automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket pedig november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani a mozi pénztárában.

A BuFi által indított Távmozi azonban továbbra is vetít: a film.artmozi.hu oldalon fesztiválokkal és napi több előadással várják a nézőket. Tart még a 18. Olasz Filmfesztivál is (amelynek elmaradó offline előadásait is online pótolják), november 18-án jön a European Cinema Night a Berlin, Alexanderplatz új változatával, november 24-én kezdődik a (természetesen szintén online) Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, de egyéb válogatások is lesznek. Minderről részletesebb infót a Budapest Film mozijainak webes felületein és Facebook oldalain találunk.


(via Budapest Film Zrt., Cinema City)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu