Zárnak a budapesti mozik: íme néhány fontos tudnivaló!

Az új kormányrendelet értelmében – ahogy minden mozi az országban – november 11-től bezárnak a Cinema City és a Budapest Film mozijai is. Ezt kell tudnod a már megvásárolt jegyek és kuponok felhasználásáról!

„Természetesen követjük a kormányzati intézkedéseket, mert számunkra is a legfontosabb a nézőink és a dolgozóink egészsége. Ugyanakkor

szomorú, hogy idén másodszor kell elbúcsúznunk a mozilátogatóktól.

Bízunk abban, hogy hamarosan friss nemzetközi és magyar filmkínálattal, mérsékeltebb járványügyi körülmények mellett találkozhatunk majd velük” – mondta Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója. „Ha a járványhelyzet és a mozis piac is normalizálódik, abban bízunk, hogy az idei elhalasztott nagy premiereket mihamarabb be tudjuk pótolni; ehhez a biztonságos mozizást (ahogyan eddig is) a továbbiakban is biztosítani fogjuk” – tette hozzá.

Az online megvásárolt jegyeket a Cinema City visszautalja, a pénztárban vásárolt jegyeket pedig a blokk és a jegy bemutatásával a mozivezető irodájában fizeti vissza a mozihálózat. Amennyiben nem áll rendelkezésre blokk a vásárlásról, csak a mozijegy, abban az esetben 90 napos rendkívüli felhasználású jegyet biztosítanak. A november 11. után lejáró be nem váltott ajándékjegyek érvényességét a mozihálózat az újranyitás dátumától számított plusz fél évre automatikusan meghosszabbítja.

Képünk illusztráció! Forrás: Georg Wendt / Getty Images

 

Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően szerdától minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozihálózatának összes filmszínháza (azaz a már korábban bezárt Kino Cafe után a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Corvin) is bezár. A neten elővételben vásárolt jegyek árát a Budapest Film is automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket pedig november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani a mozi pénztárában.

A BuFi által indított Távmozi azonban továbbra is vetít: a film.artmozi.hu oldalon fesztiválokkal és napi több előadással várják a nézőket. Tart még a 18. Olasz Filmfesztivál is (amelynek elmaradó offline előadásait is online pótolják), november 18-án jön a European Cinema Night a Berlin, Alexanderplatz új változatával, november 24-én kezdődik a (természetesen szintén online) Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, de egyéb válogatások is lesznek. Minderről részletesebb infót a Budapest Film mozijainak webes felületein és Facebook oldalain találunk.


(via Budapest Film Zrt., Cinema City)