Az ősök ritmusa - Bérletsorozat a Zeneakadémián

Hogy honnan jövünk? Számít az? Olyan korban, amikor kevéssé tudjuk, hogy hová is tartunk, igenis számít.

„A múltunk mi vagyunk, helyesebben a mi történeteink. Igaz mesék ősi korokból, emberekről, akik úgy hasonlítanak ránk, mint a tükörképeink. Az ősök ritmusa ott dobog minden szívverésünkben, akár elismerjük ezt, akár tagadnánk. Nézzünk hát szembe velük, és így magunkkal: kik is voltunk, hogyan váltunk emberré, hogyan született meg ez a szép, ismerős nagyvilág, az ember civilizációja. Hiszen a ránk váró út irányát már régen megszabták az ősök lábnyomai.” Hámori Máté művészeti vezető

Zeneakadémiai koncertjeink előtt, 17:45-től Eckhardt Gábor egyedülálló Beavató előadásaival várjuk nézőinket, melyek során összefüggések és háttér-információk egész erdeje tárul fel a kíváncsiak számára. Megismerkedhetünk a zeneművek történetével, kultúrtörténeti csemegékkel, karmesterek, művészvendégek sajátos viszonyával az előadott művekkel kapcsolatban.

Részletes program az odz.hu oldalon található.

Bérlet ára: 1. kat.: 17000 Ft | 2. kat.: 13500 Ft 3. kat.: 11500 Ft | 4. kat.: 9000 Ft

KODÁLY KONCERTSOROZAT

BÉRLETSOROZAT A BUDAPEST MUSIC CENTERBEN (1093 Budapest, Mátyás utca 8)

MIÉRT PONT KODÁLY?

„Bartók-Kodály országa”, mondják. Na persze. A sorrend, az érdekes ugyanakkor. Ilyenek vagyunk mi, mindent megmérünk, skatulyázunk, pontozunk, értékelünk. Kodály eszerint az örök második. Milyen értelmetlen is ez! Hány embert ismerek, aki titkon, súgva, rebegve vallja be, hogy azért Kodályt kicsit jobban… Ne tessék suttogni, tessék kiabálni! Tessék büszkének lenni. Ha valakié, akkor ez az ország Kodályé elsősorban. Aki itt maradt végig, aki felismerte, hogy a zene mindenkié (de elsősorban: a gyermekeké), aki ténylegesen megdaloltatott egy egész országot, aki a mai zenei világnagyságaink útját egyenesre döngölte. Nem igazán értjük még, hogy ki volt ő, és mit köszönhetünk neki. Ötven évet kellett várnia, de talán most eljött az ő ideje is. A koncertek házigazdája: Eckhardt Gábor.

Részletes program az odz.hu oldalon található.

2017. szeptember 23., 2017. november 11., 2017. december 2.
Bérlet ára: 6500 Ft