A Netflix a legjobb rémfilmeket és horrorsorozatokat kínálja az idei Halloweenre!

Íme egy hátborzongatóan jó lista az új Drakula-feldolgozástól A Hill-ház szellemén át a jó öreg, 1982-es Poltergeist - A kopogó szellemig. A rémület garantált!

VIGYÁZAT, FELKAVARÓ TARTALOM!!! CSAK ERŐS IDEGZETŰEK OLVASSANAK TOVÁBB!!!

A Netflix alaposan rágyúrt az idei Halloweenre, hiszen a világméretű koronavírus-járvány miatt az ilyenkor szokásos töklámpásfaragós csokigyűjtések és a vámpírjelmezes házibulik helyett valószínűleg mindenki otthon fog gubbasztani – és megnéz valami horrorfilmet. A népszerű streaming platform kínálatából a Varitety magazin gyűjtötte ki egy terjedelmes cikkbe a legfélelmetesebb alkotásokat. Íme a listájuk közül azok a filmek, amelyek a Netflix magyaroszági kínálatában is elérhetőek:

1. Apostol (Apostle)

A Rajtaütés 1-2 rendezője, Gareth Evans 2018-ban forgatta le ezt az 1905-ben játszódó horrort, amelyben szépreményű, fiatal katolikus telepesek érkeznek egy távoli szigetre – ám ott nemcsak egy emberkínzó pogány kultusszal, de a legbelsőbb félelmeikkel is szembe kell nézniük!

 

2. A boncolás (The Autopsy of Jane Doe)

Apa és fia (Brian Cox és Emile Hirsch) mindketten halottkémként dolgoznak. Egy fiatal női holttestről kell megállapítaniuk a halál okát, de láthatóan semmi sem utal olyan sérülésre, amely halálos kimenetelű lehetne. Milyen sötét titkot rejteget vajon a lány története?

 

3. A meghívás (The Invitation)

Karyn Kusama filmjében egy kísértetektől gyötört férfi vacsorameghívásra megy abba a házba, amelyet egykor otthonának nevezett. Paranoia tartja rettegésben: attól fél, hogy volt felesége és annak új férje álnok tervet forralnak.

 

4. A rítus (The Ritual)

A régi egyetemi barátok kis csapata újra találkozik, hogy egy erdei túra során elszórják egykori cimborájuk hamvait a vadonban. Ám az erdőben egy olyan fenyegető entitással találkoznak össze, ami miatt keservesen megbánják a kezdetben jó ötletnek tűnő kiruccanást....

 

5. Poltergeist - Kopogó szellem

Forrás: InterCom

 

Tobe Hooper kulthorrorjában (amelyet vajában maga az író-producer Steven Spielberg rendezett) egy tipikus kertvárosban élő, tipikus amerikai család azzal szembesül, hogy a takaros házukat megszállták a szellemek. Hamarosan repkedni kezdenek a tárgyak és a bútorok, pusztulás fenyegeti a lakókat. Amikor kis Carol Anne-t beszippantja a szellemvilág, a szülők végső elkeseredésükben egy parapszichológushoz és egy ördögűzőhöz fordulnak segítségért...

 

6. A platform (The Platform)

Egy börtönben a felsőbb szinteken élő rabok több ételt kapnak, mint az alattuk lévők, akiknek csak a maradék jut. Egyikük úgy dönt, kiharcolja, hogy mindenki jóllakjon.

 

7. Vampires Vs. The Bronx

Arisztokratikus fizimiskájú, sápadt bőrű vámpírok bukkannak fel New York leghírhedtebb negyedében, Bronxban – ám az ottani aranyláncos-baseballsapkás vagányok nem különösebben törődnek a dologgal. Csak egy csapatnyi tinédzserbe szorult annyi bátorság, hogy megállítsák a szörnyetegeket, mielőtt kiszívott vérű hulla lesz mindenkiből a környéken.

 

8. A tökéletesség (The Perfection)

Izgalmas komolyzenei drámából szürreális rémálomba csap át ez a 2018-as horrorfilm, amelyben a problémás zenei csodagyerek, Charlotte (Allison Williams) megkeresi Elizabeth-et, egykori iskolája sztártanulóját (Logan Browning), ám a találkozásnak nem várt következményei lesznek.

 

9. #Túlélők (#Alive)

Íme Dél-Korea frappáns válasza a Walking Dead-sorozatra, amelyben egy ismeretlen fertőzés gyors terjedése egy egész ázsiai metropoliszt taszít káoszba. Az egyik túlélő megpróbál úrrá lenni a fejetlenségben a sok zombi közt, és igyekszik ember maradni az embertelenségben.

 

10. Drakula (Dracula)

Forrás: Netflix

 

Drakula gróf legendája és véres gaztettei új történetben elevenednek meg, amelyben sebezhetőségére is fény derül. Az ikonikus erdélyi vámpírurat ezúttal Claes Bang kelti életre.

 

11. A Hill-ház szelleme (Haunting of Hill House)

A Netflix saját gyártású, 2018-as hororszériájában a múlt és a jelen történései között egy megtört család szembesül régi otthonuk, és az ott történt rettenetes események kísértő emlékeivel.

 

12. Hush

Mike Flanagan a 2018-as A Hill-ház szelleme, a tavalyi Álom doktor című Stephen King-adaptáció és az idén debütált A Bly-udvarház szelleme előtt is fényesen bebizonyította már, hogy van érzéke a horrorhoz. A 2016-os Hush-ban egy siketnéma írónő (Kate Siegel) a nyugalmasabb élet reményében visszavonul egy festői erdőbe, ám ott sem lehet teljes a boldogsága: felbukkan egy álarcos gyilkos.

 

13. Webkamera (Cam)

Ebben a 2018-as horrorban egy online szexmunkás (A szolgálólány meséje tévésorozat sztárja, Madeline Brewer) egyre többet bevállal a kuncsaftjai kedvéért – akár még a véres kamu torokelvágást is. Csakhogy egy nap váratlanul arra lesz figyelmes, hogy egy különös hasonmás elhappolta a saját erotikus webcam fiókját, és úgy paskolja ezrek szeme láttára a fenekét, hogy a kuncsaftok még csak nem is sejtik, kit látnak igazából a képernyőn...

 

14.  I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Lily, a fiatal és elhivatott betegápoló (Ruth Wilson) egy Isten háta mögötti, régi kúriába költözik, hogy ott gondját viselje egy idős, visszahúzódó asszonynak, aki fénykorában ünnepelt horrorszerző volt. Csakhogy úgy tűnik, a különös páros egyáltalán nincs egyedül az ódon falak között...

 

Végezetül pedig következzen az eredeti Variety-cikkben még benne szereplő, ám magyarországi Netflix-előfizetők számára már sajnos nem elérhető horrorfilmek listája:

  • 1BR
  • Hibrid (Splice)
  • Sweetheart
  • The Signal
  • Ház az utca végén (House at the End of the Street)
  • The Monster
  • Kiéhezettek (The Girl With All the Gifts)
  • It Comes at Night
  • Green Room
  • A bárányok hallgatnak (Silence of the Lambs)