A Trónok harca alkotói újabb sikerregény adaptációján dolgoznak

Ráadásul szintén egy több darabból álló regényfolyamot visznek képernyőre, méghozzá a Netflixen. A szóban forgó alkotás magyarul is olvasható.

David Benioff és Dan Weiss Cixin Liu A háromtest-trilógiáját, azaz A háromtest-problémát, A sötét erdőt és A halál végét fogja adaptálni. A magyar nyelven 2018 és 2019 folyamán megjelent könyvekhez egyébként pont a Trónok harca szerzője, George R.R. Martin írt ajánlást a borítóra: „A hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció" – fogalmazott a népszerű szerző.

A trilógia az emberiségnek a földönkívüliekkel való első, nem feltétlenül barátságos találkozásáról szól, háttérben a kommunista Kínával. „Cixin Liu trilógiája a legambiciózusabb sci-fi saga, amit olvastunk, hiszen

a hatvanas évektől kezdve az idők végezetéig tartó utazásra kalauzolja az olvasót, kék bolygónktól az univerzum legtávolabbi pereméig.

Nagyon várjuk, hogy életünk következő éveit azzal töltsük, hogy megismertessük ezt a történetet a világgal” – olvasható Benioff és Weiss közleményében.

A Netflixre készülő sorozat (vagy sorozatok) megvalósításában Alexander Woo író-producer (a True Blood – Inni és élni hagyni producere) és Rian Johnson (a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve író-rendezője) segíti majd Benioffékat (utóbbi alkotó executive producerként). A projekt a Netflix állítása szerint az eredeti regények szerzője, Cixin Liu áldásával valósul meg, aki tanácsadóként vesz részt a munkában.

Az írón kívül Ken Liu, a trilógia első és harmadik darabját angolra átültető fordító is csatlakozik a stábhoz mint producer – kettejükkel a fedélzeten a Netflix eredeti sorozatokért felelős alelnöke szerint „biztosak lehetünk benne, hogy a regények szellemisége sértetlen marad”. A streamelős óriásnak egyébként mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a könyvek megfilmesítési jogaiért: az Amazon állítólag még 2018-ban kész volt 1 milliárd dollárt (!) fizetni az adaptálásért, most azonban a Netflix elhalászta az orruk elől a lehetőséget.


(via Uproxx)