Csodálatos színésznőkkel jön a Dűne-filmek előzménysorozata

A hat epizódból álló Dűne – Prófécia idén ősszel debütál a Maxon. Nézd meg a teasert!

Ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk, május 21-én indul el a Warner Bros. Discovery streamingszolgáltatása Magyarországon, vagyis ekkortól kezdve lesz simán csak Max a mostani HBO Maxból. Ide érkezik, majd június 21-én a Sárkányok háza második évada, de ami sokak számára még ennél is nagyobb durranás, hogy az átállás napján válik elérhetővé streamen az idén februárban kasszát robbantó Dűne: Második rész.

A Dűne-rajongók számára további örömhírt jelent a Warner Bros. Discovery újabb bejelentése, melynek értelmében

idén ősszel debütál a Maxon a Dűne-filmek előzménysorozata,

a hat epizódból álló Dűne – Prófécia, melynek nyilvánosságra hozták az első, rövid előzetesét is.


A Dűne – Prófécia Frank Herbert Dűnéjének kiterjedt univerzumában játszódik 10 ezer évvel Paul Atreides felemelkedése előtt.

A Harkonnen nővérek útját követi nyomon, akik az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel szembeszállva megalapítják a Bene Gesserit néven ismertté váló legendás szektát, az ún. nővériséget.

A sorozatot egyébként nem Frank Herbert írása, hanem Herbert fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című regénye ihlette. Az adaptációban pedig olyan csodálatos színésznők keltik életre a nővériség tagjait, mint Emily Watson, Olivia Williams, Jodhi May vagy Jessica Barden. A szériában rajtuk kívül szerepel még az egyebek mellett a Kingsman: A titkos szolgálatból ismert Mark Strong is.


(via Warner Bros. Discovery Hungary)

 

További Max- és Dűne-hírek