Együtt nyilazgat Sólyomszem és az Űrdongó sztárja

November 24-én érkezik a Disney+-ra a Marvel legújabb minisorozata, a Sólyomszem. Addig is itt a karácsonyi hangulatú, vicces előzetes hozzá!

A WandaVízió, A Sólyom és a Tél Katonája, illetve a Loki után hamarosan újabb, a Marvel moziverzumból eredő minisorozat debütál a streamelős cégnél, amelyben

Sólyomszemet követhetjük, amint megpróbál eltölteni egy békés karácsonyt a családjával – ami természetesen nem sikerül neki.

Clint Bartonnak (Jeremy Renner) ugyanis az ünnepi időszakban a karácsonyi hangulat mellett (helyett?) inkább a múltjával, illetve az onnan előbukkanó ellenségekkel kell szembenéznie, amiben egy 22 éves lány, Kate Bishop (A félszeműből és az Űrdongóból ismert Hailee Steinfeld) segít neki, aki hozzá hasonlóan kiváló íjász, és minden vágya, hogy szuperhős legyen.


Barton és Bishop tehát szövetkeznek, és kettejük csatája a most nyilvánosságra hozott előzetes tanúsága szerint egyszerre lesz karácsonyi és vidám hangulatú. A szériában Renneren és Steinfelden kívül szerepel a Fekete Özvegyben debütált Florence Pugh (sőt, a Fekete Özvegy crazy creditjéből arra lehet következtetni, hogy az általa alakított bérgyilkosnőnek Sólyomszem lesz a következő célpontja) és Vera Farmiga is (ő röviden az előzetesben is felbukkan).

A trailerben egyébként

bónuszként megjelenik Amerika Kapitány is – de nem olyan formában, mint gondolnánk.

A rajongók kedvéért elrejtett „easter egg”-ként az előzetesben azt láthatjuk, hogy Clint a családjával megnéz a Broadwayen egy musicalt, ami nem más, mint a Steve Rogers, azaz Amerika Kapitány sztoriját megéneklő Rogers: The Musical. 7 másodpercnél mutatják az erről szóló plakátokat, 1 perc 20 másodperc környékén pedig egy rövidke jelenetet is elcsíphetünk belőle.


(via IndieWire, Independent)