Ezek most a legnézettebb filmek és sorozatok a Netflixen

365 nap: ma, Marilyn Monroe rejtélye, Két világ között, A Bridgerton család – lesz mit bepótolni a hétvégén!

A FlixPatrol legutóbbi, azaz április 28-i adatai alapján gyűjtöttük össze a netflixes filmek TOP10-es, illetve a sorozatok TOP5-ös listáját, hogy tudjátok, mit szeretnek a magyarok jelenleg a legjobban a streaming óriásnál – és hogy ötletet nyerjetek, ha már elfogyott volna a néznivalótok. Íme!


Filmek

10. Különösen veszélyes bűnözők
Az FBI profilkészítője üldözése során vonakodva csatlakozik a világ legkeresettebb műkincstolvajához, hogy elkapják a csalót, aki mindig egy lépéssel előttük jár. Hihetetlen, de ez a Ryan Reynolds, Gal Gadot és Dwayne Johnson főszereplésével forgatott akciókomédia tavaly november óta nem kopik ki a netflixes toplistáról. Kritikánk a filmről itt olvasható.

9. Az Adam-projekt
Miután az időutazó vadászpilóta, Adam Reed kénytelen kényszerleszállást végezni 2022-ben, összeáll 12 éves önmagával, hogy együtt megmentsék a jövőt. Bűbájos nosztalgikus film Ryan Reynolds, Zoe Saldana, Mark Ruffalo és Jennifer Garner főszereplésével. Kritika itt.

8. Válassz vagy meghalsz!
Eddig át nem vett pénzdíjak elnyerésének reményében két barát újraindít egy titokzatos, 1980-as évekbeli videójátékot, és ezzel belépnek a szürreális terror világába. Az Asa Butterfield (Szexoktatás) főszereplésével készült horrorról itt olvashatod a PORT.hu kritikáját.


7. Furioza

Egy rendőrnő visszautasíthatatlan ajánlatot tesz volt barátjának: vagy beépül egy csapat huligán közé, és ellátja őt információval, vagy börtönbe kerül a bátyja. Újabb lengyel bűnügyi film, amely párosítás mostanában igen felkapottnak számít.

6. Sonic, a sündisznó
Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözi őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi… Kritikánk itt olvasható.

5. Két világ között
Miután egy tragikus balesetben elveszítette élete szerelmét, egy összetört szívű tinilány azt hiszi, hogy a halott srác jeleket küld neki a síron túlról. A Ghost tiniverziójáról itt olvasható a kritikánk.


4. A silvertoni ostrom

Egy meghiúsult szabotázsakciót követően három apartheidellenes szabadságharcos feszült túszejtéses helyzetbe keveredik egy bankban. Igaz történet alapján készült akcióthriller egyenesen Dél-Afrikából.

3. Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok
A dokumentumfilm a Marilyn Monroe halálát övező rejtélyt járja körül, a filmcsillag közeli ismerőseivel készült, korábban sosem hallott interjúkkal.

2. 365 nap
Egy nő egy befolyásos maffiafőnök áldozatául esik, aki elrabolja, és egy évet ad neki, hogy beleszeressen. Lengyel erotikus dráma, ami annak idején hatalmas szenzáció volt, és most a folytatás bemutatása miatt sikerült visszakapaszkodnia a toplistára.


1. 365 nap: ma

Laura és Massimo visszatér, és erősebb, mint valaha. De Massimo családi kötelékei és a Laura szívére pályázó titokzatos férfi megnehezítik a szerelmesek életét. A lengyel erotikus dráma folytatása.


Sorozatok

5. Hollywoodi ingatlanosok
Az Oppenheim Csoport elit ügynökei a luxust árulják tehetős Los Angeles-i ügyfeleiknek. Minden a kapcsolatokon múlik, és ez gyakran drámához vezet. Valóságshow egyenesen Hollywoodból.

4. A Bridgerton család
A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. A Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján készülő kosztümös szappanopera új, második évadában a legidősebb fiú, a házasodni készülő Anthony van soron. Kritikánk itt olvasható.

3. Egy botrány anatómiája
Sophie kiváltságos élete a befolyásos politikus, James feleségeként egyik napról a másikra szétesik, amikor fény derül egy botrányos titokra, és férjét megdöbbentő bűncselekménnyel vádolják. Minisorozat Sienna Miller, Rupert Friend és Michelle Dockery főszereplésével, a Hatalmas kis hazugságok és a Tudhattad volna révén ismert David E. Kelley-től.


2. Doktor Murphy

Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), a tehetséges ifjú sebész egy elismert kórház rezidense lesz. Érkezése alaposan felbolygatja a helyi erőviszonyokat: kollégái ferde szemmel néznek a társas viszonyokat nehezen kezelő, ugyanakkor elképesztő tudással bíró csodabogárra. Dr. Murphy ugyanis autista és savant-szindrómás. Az orvost a nagy tekintélyű Dr. Aaron Glassman (Richard Schiff) karolja fel, aki meglátja a különc zsenijét és meggyőzi a kórház vezetését: doktor Murphy tehetsége és tudása emberéleteket fog menteni.

1. Ellopott szív
Egy végletekig elszánt férfi bosszút akar állni azon a szervkereskedő-hálózaton, amelyik megölte a feleségét, és közben beleszeret abba a nőbe, aki megkapta a szívét. Kolumbiai-argentin-mexikói telenovella.


(via FlixPatrol, Netflix)