Ezeket darálja most mindenki a Netflixen

Ha nem tudod, mit kezdj el nézni, nyerj ötletet a többi felhasználótól! Mutatjuk, melyik az a tíz film és sorozat, amit a legtöbben néznek jelenleg Magyarországról a streamelős óriásnál.

10. Szerelmi taktikák

Egy reklámszakember és egy divattervező-blogger, akik nem hisznek a szerelemben, fogadást kötnek, hogy a másik szerelmes lesz – amit furcsa módszerekkel próbálnak elérni. Mindkét fél azt hiszi, hogy megfejtette a másik nemet, de aztán nem kis meglepetésben lesz része a férfinak és a nőnek is. Romantikus komédia Törökországból – nem a jól ismert török sorozatok, hanem az amerikai szabványromkomok nyomvonalán.

 

9. Űrhadosztály

Ezt a sitcomot minden bizonnyal az hívta életre a Netflix, mert elveszítette az addig náluk tanyázó Office epizódjait, mivel az Űrhadosztály olyan, mint az Office az űrbe (illetve előtte egy kiképzőbázisra) helyezve. A sztori szerint egy tábornok sajnálatos módon kénytelen összedolgozni egy különc tudóssal, hogy felkészítsék az USA legújabb katonai ügynökségét — az Űrhadosztályt — a fellövésre. A kitüntetett, mégis balfék pilótát Steve Carell, a tudóst John Malkovich játssza, a főhős feleségét pedig nem más formálja meg, mint egyik kedvenc jóbarátunk, Lisa Kudrow.

 

8. A Tinder-csaló

A Tinder-csaló című bűnügyi dokumentumfilmről mi is rengeteget cikkeztünk már, mivel február 2-i premierje óta nagyon foglalkoztatja a közvéleményt. Legfrissebb hírünk arról szól, hogy a Tinderen megismert nőktől milliókat kicsaló izraeli aranyifjú interjút adott, de az Instagramon is üzent már, sőt, 300 dollárért személyes videós üzenetet is kérhetünk tőle. Hogy még jobban felháborodj Simon Leviev, eredeti nevén Shimon Hayut viselt dolgain, mindenképpen nézd meg a dokut – ahogy azt tették már több mint 50 millióan. A filmről írt kritikánk itt olvasható.

 

7. Fuss!

Azt mondják, soha nem menekülhetsz egy anya szeretete elől. De Chloe számára ez inkább fenyegetést jelent. Van valami természetellenes, sőt baljóslatú kapcsolat Chloe és anyja, Diane között. Diane teljes elszigeteltségben nevelte lányát annak születése óta, kontrollálva minden mozdulatát – és vannak olyan titkok, amiket Chloe csak most kezd megérteni. A Keresés című film alkotóinak új filmjében Sarah Paulson oldalán az a Kiera Allen látható, aki az első kerekesszékes színésznő egy jelentősebb thrillerben 1948 óta. A filmet 2020 novemberében mutatták volna be a mozik, de a vírus miatt erre végül nem került sor – legfőbb ideje hát, hogy most a Netflixen pótoljuk be!

 

6. Csészefej és Bögrearc

Kövesd nyomon az impulzív Csészefej és befolyásolható tesója, Bögrearc kétbalkezes kalandjait a népszerű videójáték alapján készült animációs sorozatban. Lehet, hogy ez így elsőre nem hangzik túl izgalmasan, de a PORT.hu kritikusa odáig volt a szériáért.

„Mintha Walt Disney, Chuck Jones, Fred Quimby és a többi legendás rajzfilmguru addig füveztek volna,

hogy átzuhannak egy időkapun 2022-be, ahol továbbra is úgy ontják magukból a pszichedelikus, éneklős-táncolós-tortadobálós rajzfilmjeiket, mintha mi sem történt volna” – írja csütörtökön megjelenő kritikájában, amit majd semmiképpen se hagyjatok ki, ahogy az animációs alkotást se!

 

5. A texasi láncfűrészes mészárlás

Tobe Hooper közel 50 éves klasszikusának folytatásában az alkotók az áldozatok új generációjával szemben vetik be a rettegett Bőrpofát. Ezúttal influenszereket láthatunk menekülni és szenvedni, akik új életet akarnak lehelni a texasi szellemvárosba, itt azonban találkoznak a hírhedt gyilkossal, aki emberi bőrből készült maszkot visel. Az új Texasi láncfűrészes... a korábban operatőrként tevékenykedő David Blue Garcia második rendezése, a főbb szerepekben többek közt a Juliska és Jancsi boszorkányaként ismert Alice Krige-dzsal és a Boldog halálnapot! 2-ben feltűnt Sarah Yarkinnal. A PORT.hu hamarosan A texasi láncfűrészes mészárlásról is jelentkezik kritikával!

 

4. Vak szerelem

Nick és Vanessa Lachey a házigazdái ennek a társadalmi kísérletnek, melyben férfiak és nők keresik a szerelmet, majd eljegyzik egymást, mielőtt személyesen találkoznának. A közkedvelt sorozat két Emmy-jelölést is magáénak tudhat, köztük a legjobb valóságshow-nak járót. A szériának két évada érhető el a Netflixen,

de a megszokottól eltérően az epizódok nem egyszerre kerültek fel, hanem hetente érkeznek újak (február 25-én érkezik a második évad 10. része).

 

3. Miután összecsaptunk

A nehéz kezdet után úgy tűnt, hogy Tessa és Hardin végre egyenesbe jön egymással. Tessa már megtapasztalta, hogy Hardintól nem áll távol a kegyetlenség, de nagyon megrendül, amikor egy váratlan esemény lerántja a leplet kapcsolatuk eredetéről és Hardin titokzatos múltjáról. Ez a romantikus dráma a Miután-trilógia középső darabja (az első rész a 2019-es Miután, a harmadik pedig a 2021-es Miután elbuktunk), amit annyira imád a kamaszközönség, hogy a koronavírus két hulláma között, amikor 2020 nyár végén-ősz elején átmenetileg kinyitottak a magyar mozik, meglepő módon már első hétvégéjén nagyon jó számokat hozott, szóval valamit tudhat.

 

2. Egyikünk hazudik

Szintén a tiniket célozza meg ez a sorozat, amelyben öt középiskolás elzárást kap, ám egy haláleset – és néhány titok – összetartja őket, közben pedig fény derül egy rejtélyes macska-egér gyilkosságra is (akármi is legyen az). A Karen M. McManus regénye alapján készült szériát az Elit társalkotója jegyzi, a főszerepben pedig a Cobra Kaiból ismert Annalisa Cochrane látható. Az Egyikünk hazudik eredetileg a nálunk nem elérhető Peacock sorozata,

és leginkább a Gossip Girl véres verziójának tűnik – érdemes próbát tenni vele!

 

1. Az örökösnő álarca mögött

A Tinder-csaló mellett a jelenleg futó másik „átverős kontent” a Netflixen ez a valós eseményeken alapuló 9 részes fikciós sorozat. Az örökösnő álarca mögött egy Anna Delvey (eredeti nevén Anna Szorokin) nevű fiatal nőről szól, aki több mint 200 ezer dollárt csalt ki különféle bankoktól és egyéb pénzintézetektől. A szélhámosnő elsősorban a manhattani elit körében tevékenykedett, és ennek során nemcsak bankokat károsított meg, de a barátait is – vagy legalábbis azokat, akik a barátainak hitték magukat. Szorokin az Instagram segítségével tört be ebbe a világba, és sikerrel adta ki magát gazdag német örökösnőnek. 2019-es tárgyalásán csalás és lopás bűntettében találták bűnösnek.


A Shonda Rhimes forgatókönyvíró-producer (A Grace klinika, Botrány, A Bridgerton család) nevével fémjelzett minisorozatban a kritikuskedvenc Az asszisztensből és a közönségkedvenc Ozarkból ismert Julia Garner, illetve az egykori gyereksztár, Anna Chlumsky (My Girl-filmek) játsszák a főszerepet – Garner Szorokint alakítja, Chlumsky pedig egy újságírót, aki interjút készít vele. Az örökösnő álarca mögött is majdnem akkora figyelmet generált, mint A Tinder-csaló – mi többek közt ebben a cikkünkben foglalkoztunk vele; a szériáról szóló kritikánk pedig itt olvasható.