Ezt streameld a héten, ha jót akarsz magadnak

Itt egy dokufilm a We are the World című popsláger születéséről, 3. részéhez ért a True Detective új évada, Mr. és Mrs. Smith pedig tévésorozatban folytatják tovább a kémesdit.

1. A popzene legjobb éjszakája / The Greatest Night in Pop

  • Hol látható? A Netflixen, január 30-tól.

Íme egy eddig el nem mondott történet arról, hogy az 1985-ös We are the World című ismert popsláger kis híján el sem készült!

A korszak legnagyobb énekeseinek (Michael Jackson, Paul Simon, Lionel Richie, Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Ray Charles, Bob Geldof és a társaik) ugyanis mindössze egyetlen éjszakája volt arra, hogy összehozzák ezt a dalt.

A Netflix dokufilmje archív videófelvételek és az még élő előadók beszámolói alapján mutatja be, milyen érzelmi hullámvasút vezetett a korszakalkotó sláger megírásától és rögzítésétől a két Grammy-díjon át odáig, hogy végül dollármilliók gyűljenek össze az afrikai éhínség elleni küzdelemhez.

 

2. NASCAR: Full Speed

  • Hol látható? A Netflixen, január 30-tól.

A Netflix legújabb sportsorozata a NASCAR Cup Series 2023-as bajnoki futamát követi nyomon, korábban sosem látott, exkluzív felvételen bemutatva számos versenyzőt és csapatot, élükön Ryan Blaney-val, William Byronnal, Ross Chastainnel, Denny Hamlinnel, Bubba Wallace-szal, Kyle Larsonnal, Christopher Bell-lel, Joey Loganóval és Tyler Reddickkel. A NASCAR-rajongók bepillanthatnak a kulisszák mögé, miközben megismerhetik mindazt a fizikai, mentális és érzelmi tortúrát, amely ebben a versenysportban a bajnoki címért folytatott küzdelemmel jár.

 

3. A kórus / Choir

  • Hol látható? A Disney+ platformon, január 31-től.

Ez a 6 részes dokusorozat a Detroiti Ifjúsági Kórus tagjait követi nyomon, akik életük legnagyobb fellépésére készülnek. Az ő szemükön keresztül megtapasztalhatjuk a detroiti felnőtté válás magasságait és mélységeit, a család, az iskola és az éneklés közötti egyensúly megtalálásának kihívásait. Az America's Got Talent-béli 2019-es szereplését követően a kórus és vezetője, Anthony White számára sorsdöntő időszak következik, mivel több kulcsfontosságú tagot le kell cserélnie, és ismét meg kell találnia a következő nagy lehetőséget, amely ismét reflektorfénybe helyezi őket.

 

4. Mr. és Mrs. Smith

  • Hol látható? Az Amazon Prime Videón, február 2-től.

Brad Pitt és Angelina Jolie 2005-ös filmjének sorozatverziójában két magányos idegen munkát kap egy titokzatos ügynökségnél, ami a kémkedés, a fényűzés és a világ körüli utazások mellett egy manhattani álomotthont is biztosít nekik. Mindehhez új személyazonosság is jár: most már Mr. és Mrs. Smith-ként kell élniük. Csakhogy a bonyolult ügyön dolgozó kémek bonyolult fedősztorija még bonyolultabbá válik, amikor valódi érzelmek fogalmazódnak meg bennük egymás iránt.

De vajon mi a kockázatosabb vállalkozás? A kémkedés vagy a házasság?

 

True Dective (4. évad 3. rész)

  • Hol látható? Az HBO Maxon, január 29-től.

A kultsorozat új évada a Night Country alcímet viseli, és szó szerint az eddigi legsötétebb szezonnak ígérkezik a 2014-ben elindult széria történetében. Ezúttal ugyanis a helyszín egy Ennis nevű fiktív alaszkai kisváros, ahol Liz Danvers nyomozó (Jodie Foster) kapja meg nyolc tudós bizarr eltűnésének ügyét, akiknek egy sarkvidéki kutatóállomáson veszett nyomuk. Kísérteties felütés ez, ami jól visszahozza az első évad miliőjét,

ráadásul az új évadban a '90-es évek olyan kultikus thrillerei is rendre visszaköszönnek, mint A bárányok hallgatnak és a Hetedik.

Ezt maga az új showrunner, Issa López nyilatkozta, aki 2017-ben egy megdöbbentően hátborzongató thrillert forgatott Tigers Are Not Afraid címmel – és ezt sokan már akkor is a True Detective első évadához hasonlították, mivel ebben is kiválóan keveredett egymással a zord krimihangulat és a lovecrafti horror.