Guy Ritchie visszahozza Sherlockot, már megvan a címszereplő is

Young Sherlock címmel készít sorozatot az Amazonra, a legendás detektívet Ralph Fiennes unokaöccse, Hero Fiennes Tiffin alakítja.

Guy Ritchie nagyon régóta adós a világnak a Sherlock Holmes 3-mal, de nem mozifilmben fogja folytatni a legendás londoni mesterdetektív történetét, hanem egy tévésorozatban, amit az Amazon Prime-nak készít.

Sherlock Holmest tehát nem a lassan 60 éves Robert Downey Jr. fogja alakítani, hanem egy jóval fiatalabb sztár: Hero Fiennes Tiffin.

A 26 éves brit színész egyébként Ralph Fiennes unokaöccse, és olyannyira hasonlít a nagybátyjára, hogy a Harry Potter és a félvér hercegben ő kapta meg a fiatal Voldemort szerepét. Guy Ritchie-vel is dolgozott már: ő is benne volt a The Ministry of Ungentlemanly Warfare című háborús filmben.

Hero Fiennes Tiffin a The Ministry of Ungentlemanly Warfare sajtóeseményén pózol a Temzén horgonyzó HMS Belfast fedélzetén (forrás: Kate Green/Getty Images for Lionsgate)

 

A Guy Rithcie-féle Young Sherlock szegről-végről könyvadaptáció lesz, mivel a rendező sokat fog meríteni a neves brit bestseller szerző, Andrew Lane Young Sherlock Holmes könyvsorozatából (ebből magyarul eddig öt kötet jelent meg Ifjú Sherlock Holmes címmel), de csak lazán fogja követni az ott leírtakat.

Forrás: Főnix Könyvműhely / Macmillan

 

A sorozatverzió sztorijáról eddig csak annyit tudni, hogy Hero Fiennes Tiffin a 19 éves Sherlock Holmest fogja alakítani, aki még távolról sem az a briliáns agyú, pipázgató-hegedülő gentleman, akinek megismertük Sir Arthur Conan Doyle történeteiből, hanem egy nyers és modortalan ifjú, aki az Oxfordi Egyetemen egy olyan gyilkossági ügybe keveredik, ahol a saját szabadsága a tét. Az ifjú Sherlock ekkor vad fegyelmezetlenséggel veti bele magát élete első bűnügyébe, és végül sikerül felgöngyölítenie egy világméretű összeesküvést, ami örökre megváltoztatja az életét...

(via Deadline