Hugh Grant és a Black Mirror atyja filmet forgat 2020-ról a Netflixre

Az egyelőre cím nélküli projekt egy mockumentary, azaz áldokumentumfilm lesz, amelyben Grant egy visszataszító történészt alakít majd.

Hugh Grant 60 évesen ismét rivaldafénybe került, köszönhetően az HBO-n Tudhattad volna címmel futó, új thrillersorozatának, amelyben Nicole Kidmannel együtt keveredik bele egy szövevényes ügybe (a Port.hu kritikája itt olvasható). Grant a népszerű minisorozat promóciója során sorra adja az interjúkat a különböző mozis és tévés lapoknak – az egyik ilyen beszélgetés során kotyogta el, hogy hamarosan összeáll az HBO legnagyobb konkurensével, a Netflix streaming szolgáltatóval, hogy a szintén nagyon népszerű Fekete Tükör (Black Mirror) tévésorozat fő kreátorával, Charlie Brookerrel forgasson mockumentaryt, azaz dramatizált áldokumentumfilmet a 2020-as esztendő baljós eseményeiről. 

Nicole Kidman és Hugh Grant a Tudhattad volna című sorozatban (forrás: HBO)

 

Grant még azt is megszellőztette az egyelőre cím nélküli, új filmjéről, hogy kit fog benne alakítani:

Charlie Brooker írt egy áldokumentumfilmet 2020-ról a Netflix számára. Én egy történész leszek, akivel interjút készítenek erről az évről. Igazából eléggé visszataszító leszek. És mindenki imádni fogja a parókámat.

A Netflix egyelőre semmilyen szinten nem kommentálta hivatalosan Hugh Grant nyilatkozatát.

Charlie Brooker és William Bridges a 70. Emmy-gálán pózol a kameráknak a frissen elnyert forgatókönyvírói díjával 2018. szeptember 17-én a Los Angeles-i Microsoft Theaterben (fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

 

A Black Mirror-rajongók viszont nagyon örülnek, mivel a napi munkamenetünket, médiafogyasztási szokásainkat és szórakozási lehetőségeinket alapjaiban felforgató, koronavírusos 2020-as év krónikájához keresve sem találhattak volna jobb forgatókönyvírót az ötszörös Emmy-díjas Charlie Brookernél. (via Indiewire & NME.com)