Ilyen lesz az október a Netflixen

Több izgalmasnak ígérkező produkcióval várja előfizetőit a Netflix októberben.

Az egyikről, a Jake Gyllenhaal főszereplésével készült A bűnösről már kritikát is írtunk, de most lássuk a többit, filmeket és sorozatokat vegyesen.

Valaki van a házadban

A félelem utcája-trilógiával már jelezte a Netflix, hogy van hely náluk a 80-as évek slashereit megidéző produkcióknak, és a Valaki van a házadban is ezt a vonulatot viszi tovább. A főszereplő egy Makani nevű hawaii-i lány, aki egy nebraskai kisvárosba költözik, épp akkor, amikor egy gimnazista gyilkos ámokfutásba kezd. Makani az új barátaival közösen nyomozni kezd, hogy kiderítsék, ki lehet az elkövető, és miért pont azokat az áldozatokat „kaszálja el”, akiket. (Elérhető: október 6-tól.)

A közösség ereje: összetartás válság idején

A The White Helmets Oscar-díjas rendezői új dokumentumfilmjükben azt járják körbe, hogy a Covid 19-válság hogyan inspirálta a hétköznapi embereket a világ minden táján bátor fellépésre. A wuhani kórházi önkéntesektől a Los Angeles-i egészségügyi dolgozók példáján keresztül azt próbálja meg bemutatni a film, hogy lehet ezt a krízist felhasználni jobb társadalmi rendszerek felépítésére és egy kevésbé önző világkép kialakítására. (Elérhető: október 12-től.)

Az éjszaka fogai

Az egyetemista Benny Uber sofőrként próbálja megkeresni a tandíjra valót, és balszerencséjére egy éjszaka két vérszomjas partyőrült vámpírlányt kell körbefuvaroznia Los Angelesben. Rajtuk keresztül ő is belekóstolhat a különféle halhatatlan lények bűnös alvilágába. Az akcióthrillerben a főszerepet alakító Jorge Lendeborg, Jr., illetve Debby Ryan és Lucy Fry mellett feltűnik a rég nem látott Megan Fox is. (Elérhető: október 20-tól.)

A tolvajok hadserege

Nyáron mutatta be a Netflix Zack Snyder zombis heistfilmjét, A halottak hadseregét, amely se a kritikusokat, se a nézőket nem győzte meg igazán, de a rendező ravasz módon semmit sem bízott a véletlenre, az előzményfilmet ugyanis még korábban leforgatta. A tolvajok hadserege főszereplője A halottak hadseregének talán legjobb karaktere, a német Dieter, aki itt még nem olyan tapasztalt bankrabló, de azért egy rejtélyes nő (a Trónok harca Nathalie Emmanuelje) megbízásából elvállal egy európai melót, pontosabban többet is, mert egy sor legendásan biztonságos széfet kell feltörnie szerte a kontinensen. (Elérhető: október 29-től.)

Seinfeld

Magyarországon a Jóbarátok trónja megingathatatlan, de ha Amerikában tesszük fel a kérdést, hogy melyik a 90-es évek legjobb és legnépszerűbb sitcomja, már alaposan megoszlanak a vélemények. Jerry Seinfeld kultikus szériája műfajt teremtett, a fináléra 76 millió (!) néző kapcsolt oda. A híres definíció szerint a Seinfeld egy „sorozat a semmiről”, de valójában nagyon is szólt valamiről: azokról a hétköznapi apróságokról, amelyek mindenkit felidegesítenek, de amik nagyító alá téve nagyon viccesek tudnak lenni.

A kilenc évad most egyszerre került fel a Netflixre, úgyhogy aki kíváncsi rá, megérdemelt-e a kultstátusz, most saját maga döntheti el. A sorozat streamingpremierjéhez egy külön előzetes is készült (lásd fent), ami poénból vadiúj szériaként akarja eladni a produkciót. (Elérhető: október 1-től.)

Diana: A musical

A tragikus sorsú hercegnő életéről a legrosszabb időzítéssel készített musicalt  David Bryan és Joe DiPietro az utóbbi életrajzi könyve alapján. A show az első, limitált előadás-sorozat után 2020. március 31-én indult volna a Broadway-en, de a koronavírus-járvány közbeszólt. Még tavaly nyáron rögzítették az egyik nézők nélküli előadást, ez került fel október 1-én a Netflixre.

Egy szobalány vallomása

Egy fiatal anya elmenekül bántalmazó párkapcsolatából, és takarítónőként vállal munkát, hogy szebb jövőt építhessen saját magának és a kislányának.

A Stephanie Land memoárján alapuló miniszériát az Augusztus Oklahomábant is jegyző John Wells rendezte, a főszerepet pedig A hátrahagyottakban feltűnt és a Fosse/Verdonban, illetve a Volt egyszer egy... Hollywoodban is emlékezetes alakítást nyújtó Margaret Qualley játssza, de anyja, Andie MacDowell is kapott egy szerepet a sorozatban.

via: Uproxx / IndieWire