Íme a Netflix 6 legfontosabb premierje még az idén!

Fülledt thrillertől kezdve akciófilmen át egy különleges űrfilmig – mutatjuk, mit érdemes várni.

Mindent szabad

Az eredeti címén a Fair Playre hallgató fülledt és véres erotikus thriller hatalmas feltűnést keltett az idei Sundance-en – annak ellenére, hogy egy bemutatkozó rendezésről van szó. Chloe Domont alkotásában azt figyelhetjük, hogy az Oppenheimer és a Bridgerton család sztárjai, azaz Alden Ehrenreich és Phoebe Dynevor által alakított munkatársak titkos viszonyt folytatnak, és annyira szerelmesek, hogy már a házasságot fontolgatják, amikor közbeszól egy előléptetés, amire mindketten esélyesek – és végül a nő, Emily nyeri meg. Ez szép lassanként hatalmas feszültséget generál nemcsak a céges munkacsoportban, de a lány és szerelme, Luke között is.

Premier: október 13.


Sly

Az Arnold Schwarzeneggert bemutató Arnold után nem sokkal végre a másik 80-as/90-es évekbeli kultikus akciósztár, Sylvester Stallone is kap egy dokumentumfilmet a Netflixen! A Slyban az alkotói ígéret szerint a 77 éves sztár

kendőzetlen őszinteséggel beszél karrierjéről és magánéletéről.

A doku továbbá rendkívüli alapossággal tárja fel a sokoldalú alkotó, az Oscar-jelölt színész-forgatókönyvíró-rendező-producer 50 éve tartó pályáját, melynek során elsősorban arra koncentrál, hogy párhuzamba állítsa Stallone saját felemelkedését a felejthetetlen karakterekkel, akiket életre keltett.

Premier: november 3.

 

A rivális

Megint Schwarzeneggerrel durrantott nagyot a Netflix

Felkerült a streaming platformra az Arnold című háromrészes dokusorozat, ami a 75 éves sztár anekdotázásán és számos archív felvétel segítségével mutatja be egy osztrák izompacsirta útját a világhírig.

Tovább

 

A gyilkos

David Fincher a nem túl jól sikerült Mank után végre visszatér kedvenc témájához, a (sorozat)gyilkosokhoz, és a Hetediket, A Zodiákust, A tetovált lányt, a Holtodiglant és a Mindhunter című sorozatot követően ebben a francia képregénysorozaton alapuló pszichológiai akcióthrillerben merül el újra a bűnben. A sztori szerint a Michael Fassbender által alakított címszereplő bérgyilkos egy végzetes baleset után összetűzésbe kerül a főnökeivel, mire nemzetközi hajtóvadászat kezdődik, amelyben (anti)hősünk megkérdőjelezi még saját épelméjűségét is.

A filmben mások mellett Tilda Swinton is szerepel!

Premier: november 10.


May December

Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol) új rendezése – amely az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be – egy olyan házaspárt mutat be, amelynek tagjai úgy jöttek össze, hogy

a felnőtt nő, Gracie (Julianne Moore) elcsábított egy kiskorú fiút.

A hatalmas botrányt keltett kapcsolat azonban húsz év után is tart, a feleknek több gyermeke is született, és boldog (?) házasságban élnek – egészen addig, amíg egy színésznő (Natalie Portman), aki egy közelgő filmben Gracie-t formálja meg, látogatóba nem érkezik hozzájuk, hogy a minél hitelesebb alakítás érdekében kutatást végezzen a múltjukról.

Premier: december 1.


Maestro

Bradley Cooper már a Csillag születikkel bebizonyította, hogy nemcsak játszani, rendezni is tud, és új filmjében is magára vállalta a főszereplői mellett a direktori és a forgatókönyvírói feladatokat is. A Maestro az elsősorban a West Side Story zeneszerzőjeként ismert Leonard Bernstein életének és karrierjének három évtizedét mutatja be, középpontban a Carey Mulligan által alakított Felicia Montealegre színésznővel kötött házasságával, ami 1946-tól, egy partin történt megismerkedésüktől kezdve két eljegyzésen és három gyereken át több mint 25 évig tartott – és keveset mondunk azzal, hogy meglehetősen bonyolult kapcsolat volt.

Premier: december 20.

 

Ne üljünk fel a botránynak!

Bradley Coopert a blackface zsidó megfelelőjével vádolják

A botrány a sztár Maestro című Leonard Bernstein-életrajzi filmje miatt tört ki, aminek nemrég jött ki a teasere, és Cooper egy méretes orrprotézissel látható rajta.

Tovább

 

Rebel Moon: 1. rész – A tűz gyermeke

A kétrészes filmet Zack Snyder eredetileg a Star Wars-franchise részeként képzelte el, még mielőtt a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, de aztán a rendező a DC-hez igazolt, hogy olyan projekteket rendezzen, mint Az acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. Az űrfilmben – amelynek első felvonása érkezik most, a második, The Scargiver című 2024. április 19-re van betervezve – Sofia Boutella egy olyan titokzatos nőt alakít, aki segít megszervezni egy bolygó békés lakóinak harcát az elnyomó kormány ellen.

A film további szereplői közt olyan neveket találunk, mint Michiel Huisman, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou és Anthony Hopkins, aki egy Jimmy nevű robotot alakít.

Premier: december 22.


A Netflix részletes szeptemberi premierlistáját ebben a cikkünkben ismertettük.


(via Variety)

 

Ez is érdekelhet

Ez a 10 legjobban várt velencei film

David Fincher, Michael Mann, Sofia Coppola és Yorgos Lanthimos is itt mutatja be új produkcióját.

Tovább