Jön a Netflixre a skandináv krimi sztárja

Sorozat készül Jo Nesbo krimiregényeiből a norvég író közreműködésével.

Jo Nesbo norvég író Harry Hole-krimijei világszerte több tízmillió példányban keltek el – többek közt Magyarországon is népszerűek – az első hollywoodi adaptáció, a Hóember azonban csúfos bukás lett. Most eljött az ideje egy második nekifutásnak, ezúttal a Netflix készít sorozatot a Hole-ciklus 5. részéből, a Boszorkányszögből Harry Hole munkacímen.

A norvég sorozat producere a Working Title lesz, a rendezői feladatokat pedig az az Oystein Karlsen látja el, akinek a héten mutatkozik be új, Leonard Cohen ihlette sorozata, a So Long Marianne. A Working Title volt egyébként a producere a Tomas Alfredson által rendezett Hóembernek is, amelyben Michael Fassbender alakította a híres nyomozót.

Nesbo ezúttal nem akar semmit a véletlenre bízni, így saját maga vállalja a regény adaptálását – ez lesz a norvég író első forgatókönyves munkája.

Tényleg annyira selejtes film a Hóember?

Megnéztük Michael Fassbender 2017-es filmjét, de minek.

Megnéztük, és igen.

 

A Harry Hole mellett a Netflix hétfői, stockholmi „Next on Nordic” című eseményén bemutattak több más sorozattervet is. Jön a svéd Amanda Romare Egy elhagyott lány naplója című regényének adaptációja, valamint az 1950-es években játszódó The New Force című dráma, amely a svéd rendőrakadémia első női végzőseiről szól.

A Netflix bejelentette továbbá Alex Ahndoril svéd krimiíró The Key Series című regényének filmadaptációját, a Stockholm bandája című svéd feminista krimisorozat második évadát, valamint Antti Tuomainen finn krimikomédiájának, a Kis Szibériának a játékfilmes adaptációját.

Via: THR