Sárkányok háza: mindössze két hét után távozik az egyik showrunner

A korábban a Trónok harcán is dolgozó Miguel Sapochnik mondott búcsút az HBO Max sorozatának.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Trónok harca-spinoff nemcsak kirobbanó sikerrel indult, de második epizódját még az elsőnél is többen nézték. Miközben mi itt a PORT.hu-nál podcastünkben immár két adásban is kiveséztük a történteket, a színfalak mögött váratlan fordulat történt. Mindössze két héttel a Sárkányok háza indulása után távozott az egyik showrunner, Miguel Sapochnik.

A neves tévés direktor korábban többek közt a Doktor House, a Masters of Sex és a True Detective egyes epizódjait rendezte, de az ő nevéhez fűződnek a Trónok harca olyan legendás részei is, mint a Fattyak csatája vagy az Északi szelek – ezért volt olyan jó hír, amikor kiderült, hogy Ryan Condal mellett ő lesz a másik showrunner a spinoffsorozatban.

A Sárkányok házának egyébként Sapochnik rendezte a pilot epizódját, ezenkívül a még bemutatkozás előtt álló hatodik és hetedik részt is ő dirigálta. Mostantól viszont Condal lesz az egyedüli showrunner, de Sapochnik nevét executive producerként továbbra is feltüntetik a stáblistán; ezenkívül érkezik egy új executive producer is, Alan Taylor, aki korábban szintén dolgozott a Trónok harcán.

Sem az HBO, sem az alkotó nem pontosította, miért hagyja ott a szériát, de vélhetően nem áll semmilyen drasztikus ok a háttérben, mivel a céggel magával Sapochnik nem szakít,

sőt, egyre szorosabbra fűzik a szálakat, mivel a későbbiekben a Sárkányok háza helyett egyéb HBO-s projekteken fog munkálkodni.
Sapochnik a Trónok harca 2016-os Comic-Con-os sajtótájékoztatóján. Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images


„Annyira büszke vagyok arra, amit az első évaddal elértünk, és nagyon boldog vagyok a lelkes nézői reakciók láttán.

Nagyon nehéz döntés volt továbblépni,

de tudom, hogy most ez a jó választás szakmai és magánéleti szempontból egyaránt. Ahogy abban is biztos vagyok, hogy ezt a számomra oly becses sorozatot a legjobb kezekben hagyom” – nyilatkozta Miguel Sapochnik. A Sárkányok házát egyébként már az első rész premierjét követően meghosszabbították a második évadra is, szóval a show megy tovább, csak Sapochnik nélkül.


(via Uproxx)

 

Ígéretes kezdés... nézd meg a Port.hu podcastjét a Sárkányok házának első részéről