Szinte felismerhetetlen Hugh Laurie a Netflix közelgő II. világháborús sorozatában

Megérkezett a teljes előzetes A láthatatlan fény című, november 2-án érkező miniszériához, amelyben egy ellenálló francia vak lány és egy fiatal német fiú sorsa fonódik egybe a II. világháború poklában.

Az Anthony Doerr Pulitzer-díjas regényén alapuló alkotás cselekménye szerint Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja (Mark Ruffalo) elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst…

A náci invázió elől Marie-Laure apjával egy távoli, tengerparti kisvárosba menekül, ahol a lány nagybátyja (Hugh Laurie, hatalmas szakállal) fogadja be őket, aki az ellenállás részeként titkos rádióadásokat sugároz. Ebbéli tevékenységének hamarosan Marie-Laure is aktív részese lesz – annak ellenére, hogy tudja, mindezzel az életét kockáztatja.


Eközben Werner Pfennig egy német árvaházban él és különös képességgel bír: mindenféle rádiót képes megjavítani és megszólaltatni.

Tehetségére hamar felfigyelnek, s Werner egy náci katonai iskolában találja magát, ahol kénytelen szembesülni a rendszer embertelenségével.

A most nyilvánosságra hozott trailer szerint hatalmas rajongója lesz Marie-Laure rádióadásainak, így igazi sorscsapásként éli meg, amikor felettese azzal bízza meg, hogy kutassa fel és ölje meg a szóban forgó illegális rádióadás mögött állókat. A két említett veterán színész oldalán a két fiatalt a teljesen kezdő Aria Mia Loberti, illetve a német Louis Hofmann (A homok alatt, Sötétség) formálja meg, elsöprő erővel.


(via moly.hu, Netflix)

 

Tudj meg még többet a sorozatról

Második világháborús apa-lánya sztorival facsarja majd ki a szívünket Mark Ruffalo

Itt az előzetes a Budapesten (is) forgatott netflixes miniszériához, amit a Stranger Things producere rendez.

Tovább