Visszatér a Black Mirror

A sötét sci-fi antológia legújabb, hatodik felvonásán állítólag már dolgoznak a Netflix berkeiben.

Közel három év telt el azóta, hogy a disztópikus drámasorozat legutóbbi epizódjait műsorra tűzte a streaming szolgáltató, még 2019 júniusában, de a Variety értesülései szerint most újra életet lehelnek a szériába, amelynek munkálatai jelenleg a szereplőválogatásnál tartanak. Annyit azonban a szaklap már most tudni vél, hogy az előző, mindössze három epizódból álló ötödik évad után (amelyben olyan színészek szerepeltek, mint Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace és Miley Cyrus) most lényegesen több rész vár ránk.

A Variety a produkcióhoz közelálló forrásoktól azt is megtudta, hogy

a közelgő évad epizódjait még inkább úgy kezelik majd mint különálló nagyjátékfilmeket – ez vonatkozik mind a részek hosszára (legalább 60 perc), mind a befektetett produkciós értékre.

(Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az ötödik évad előtt volt már a Fekete tükör-franchise-nak egy önálló, ráadásul interaktív filmje, a Black Mirror: Bandersnatch.)

Forrás: Netflix


A hatodik évad lesz egyébként az első azóta, hogy a Fekete tükör alkotója, Charlie Brooker és kreatív partnere, Annabel Jones távozott a műsort gyártó produkciós cégtől, a House of Tomorrow-tól, amelynek anyacége 2020 januárja óta az Endemol Shine Group, így a Black Mirror jogai is a gigavállalatnál maradtak. Az alkotópáros azóta Broke and Bones néven új céget alapított, amellyel a Netflix több mint öt évre szóló megállapodást kötött, mintegy 100 millió dollár értékben, és azóta Brooker egyéb tartalmakat gyárt a streamelős óriásnak.

Jogos volt tehát a rajongók félelme, akik attól tartottak, hogy ez kedvenc sorozatuk végét jelenti – főleg, hogy legutóbb még maga Brooker sem nyilatkozott túl derűlátóan a Fekete tükör jövőjéről. Ám azóta eltelt két év, és az alkotónak és társának állítólag sikerült megállapodnia a jogtulajdonossal, szóval a Black Mirror új részei is a jól megszokott minőséget fogják tükrözni. A Netflix egyelőre egyébként nem kommentálta a Variety értesüléseit, de a szaklap igen megbízhatónak számít, így

a rajongók nyugodtan elkezdhetnek örülni.


(via Variety)