Visszatért a nyugdíjazott Csipet Csapat: itt a Chip és Dale trailere

Gyerekkorunk kedvenc mesehőseiről a saját mozifilmjükben kiderül: csupán levitézlett hollywoodi rajzfilmszínészek, akik most tényleg kénytelenek együtt nyomozni egy régi barátjuk eltűnése ügyében.

Jó hírrel szolgálhatok mindenkinek, aki hozzám hasonlóan a '90-es évek elején minden vasárnap tűkön ülve várta, hogy elkezdődjön a Disney családi mesedélutánja, benne olyan kultikus rajzfilmekkel, mint a Kacsamesék és A Csipet Csapat! Az utóbbi animációs sorozat ugyanis Chip 'n Dale Rescue Rangers néven Amerikában is nagy sikerrel futott 1989 és 1990 között, így nem csoda, hogy a tomboló retróláz jegyében ehhez is gründolt egy folytatást a Disney. Ki is jött hozzá a minap egy mókás előzetes, íme:

A leginkább a (szintén Disney-gyártmány) Roger nyúl a pácban világát idéző Chip ‘N Dale: Rescue Rangers a mostanában megint divatos, félig élőszereplős, félig animációs filmek jól bejáratott nyomvonalát követi. A sztorija viszont eléggé meta: Chipről és Dale-ről ugyanis kiderül, hogy ők csak két hollywoodi rajzfilmszínész, akik ma már egyáltalán nincsenek olyan jóban, mint a sikereik csúcsán, amikor még együtt forgatták a világsikerű A Csipet Csapatot.

Chip a tévésorozat elkaszálása után belekényelmesedett a külvárosi életbe, és biztosítási ügynökként keresi a kenyérre valót. Dale eközben „alakformáló CGI-műtéten esett át”, de korántsem szakított a 2D-s animációk világával, sőt: nosztalgiafesztiválokon haknizik, és kétségbeesetten próbálja újraélni az egykori dicsőséges napokat. Amikor azonban egy régi színészkollégájuk rejtélyes módon eltűnik, Chipnek és Dale-nek félre kell tennie mindent, ami miatt annak idején megromlott a barátságuk, és ezúttal a való életben kell belebújniuk a Csipet Csapat nyomozóinak bőrébe, hogy megmentsék a barátjuk életét.

A trailerben Chip és Dale mellett feltűnik a régi csapatból Kvarg Lipi és Zümzüm is, de láthatjuk egy-egy kikacsintás erejéig Roger nyulat, a pénzben úszó Dagobert bácsit, a bénán animált Macskák musical szereplőit, és Indiana Jonest is – az utóbbi egy szellemes válasz arra az évek óta keringő mémre, miszerint Chip és Dale nem más, mint Indy és Magnum rajzfilmes alteregója!

A film május 20-án kerül majd fel a Disney+ kínálatába. Alig várjuk! (via Uproxx)