5 dolog, amit talán nem tudtál a Dr. Csontról

A hihetetlenül népszerű sorozat 12 évig futott, és összesen 246 részt ért meg. Ennyit azért nem, de azért találtunk néhány érdekességet.

David Boreanazt zaklatással vádolták

A színészt egy ízben azzal vádolták, hogy zaklatta a sorozat egyik statisztáját. Kristina Hagan azt állította, hogy a férfi fotókat kért tőle, és azt ígérte, segít jobb szerepeket szerezni neki, majd a későbbiekben számos "nem megfelelő" sms-t küldött, illetve személyes találkozáskor megpróbálta megcsókolni. Boreanaz határozottan tagadta a vádakat. Hagan Gloria Allred sztárügyvéd segítségével pert indított ellene, de a 2011-ben született eredményt nem ismerjük, mindkét fél tartózkodott ugyanis a kommentártól. Annyit tudni, hogy az ügyet "megoldották".

Forrás: Cool

 

Brennan aspergeres

A rajongók régóta gyanítják, hogy Brennan nem diagnosztizált Asperger-szindrómában szenved. Bizonyítékként az intellektusára és a kínos társalgási készségére mutattak rá. A sorozat a 8. évadban ezt a rajongói elméletet azzal próbálta meg eloszlatni, hogy a karakter maga az édesanyjával való kapcsolatával magyarázta szóban forgó személyiségjegyeit. A széria készítője, Hart Hanson azonban megerősítette, hogy egy aspergeres barátja szolgált Brennan karakterének alapjául. És hogy ennek ellenére miért nem mondták ki mindezt soha a Dr. Csontban? A csatorna miatt: mivel a Foxnál úgy vélték, ne "ragasszanak címkét" a címszereplőre (egy kábeltévén minden bizonnyal átment volna az Asperger-szindróma).

Forrás: Cool

 

Volt egy rövid életű spin-off sorozata

A Dr. Csont óriási sikerét kihasználva a gyártó Fox megpróbált egy több sorozatból álló franchise-t készíteni, és 2012-ben elindították a mindössze 13 epizódot megélt The Findert, amelynek címszereplője a Dr. Csont hatodik évadának azonos című epizódjában tűnt fel. A széria egy iraki veteránról szól, aki agysérülése miatt paranoiássá vált, és emiatt olyan mintákat, összefüggéseket képes észrevenni látszólag nem kapcsolódó dolgok között, mint senki más, és ezen képességével gyakorlatilag bármit képes megtalálni. A The Finder akkor indult, amikor a Dr. Csont épp szünetelt, de nem ért el túl nagy nézettséget, és miután a hatodik résztől a Fox csütörtökről péntek estére tette át, az a kevés néző is lemorzsolódott – így az első évad végeztével el is kaszálták a sorozatot.

 

Tudományosan bizony jócskán akad benne kivetnivaló

Valószínűleg sokan hallottak anekdotákat, netán közvetlenül átélték, hogy annak idején az orvosok milyen jól szórakoztak a Vészhelyzet pontatlanságain, netán egyenesen ökörségein. Kristina Killgrove bioarcheológus szerint a Dr. Csont úgy, ahogy van, marhaság: rengeteg dolgot elszúrtak benne. És bár vannak a sorozatnak hiteles mozzanatai, de sokszor azokat is elrontják valamivel, Emily Deschanel pedig rendre rosszul ejti ki a latin szakkifejezéseket.

Forrás: Cool

 

Emily Deschanel undorodott a sorozattól

Jó, ez csak részben igaz, de kellett egy hangzatos alcím. A színésznőt nem a műcsontok és műegyebek taszították, hanem olyan apróságok, ami egy nézőnek fel sem tűnik. Az egyik epizódban például korall volt egy csontban, és Deschanelt csak a tapintásától a frász kerülgette. A számunkra gusztustalan dolgok nemigen zavarták, a színésznő többször ebédelt jóízűen a műhullák közt.



(Forrás: ScreenRant)