5 ünnepelt sztár, aki iszonyú viccesen parodizál más sztárokat

DiCaprio fergeteges Jack Nicholsonként, Benedict Cumberbatch fél Hollywoodot képes utánozni! Rendhagyó heti tévéajánló.

Hétfő: Marvin szobája

A szívtipró tinibálványból színészlegendává felnövő Leonardo DiCaprio nem olyan komor figura ám, mint azokon a mémeken, amik az Oscar-díjak sorozatos elmaradásának éveiben készültek róla. Sőt, kifejezetten vicces, ahogy például a lenti videóban az ázsiai rajongói kedvéért színészkollégáját és nagy bálványát, Jack Nicholsont utánozza!

A Marvin szobája a fiatal DiCaprio egyik legemlékezetesebb filmje. A címbéli fiú, Marvin egy különc családban él, a rokonait pedig olyan színészóriások alakítják, mint Meryl Streep és Diane Keaton A két színésznő ezúttal egy testvérpárt játszik, akik 20 éve nem látták egymást, így újbóli találkozásuk az érzelmek egész tornádóját szabadítja el.

Kedd: Patrick Melrose

Ahogy mondani szokás, a legjobb hollywoodi színészek valójában mind britek – nagyszerű példa erre Benedict Cumberbatch, aki nemcsak drámai szerepekben kiváló, de komikusnak is fergeteges. Nem csoda, hogy minden létező tévés és videós produkcióban megkérik, hogy utánozza a legismertebb színészkollégáit, mert hihetetlenül vicces, ahogy Alan Rickman, Jack Nicholson, Owen Wilson, Jar Jar vagy épp Super Mario hangján kezd el beszélni:

 

Cumberbatch a legújabb tévésorozatában a brit nemes, Patrick Melrose-t alakítja, aki nagy utat jár be a traumatikus, bántalmazásokkal teli gyermekkorától az önpusztító felnőttkoráig. Az arisztokrata Trainspottingként is emlegetett széria a valóságban is létező brit előkelőség, Edward St. Aubyn önéletrajzi ihletésű regénysorozatán alapul (a Port.hu kritikája itt olvasható).

Szerda: Thor: Ragnarök

Tom Hiddleston Benedict Cumberbatch-hez hasonlóan szintén egy olyan tehetséges brit színész, akit beszippantott Hollywood, és mostanra ő is többmilló új rajongót szerzett magának a futószalagon gyártott Marvel-filmek Lokijaként. Ő is nagyon viccesen utánozza Owen Wilsont, a Robert De Niro-paródiájával pedig egyszer még magát De Nirót is megnevettette:

A Thor: Ragnarök a tavalyi év legmenőbb szuperhősfilmje volt! Taika Waitititől egy harsány, neonszínű, vicces és grandiózus csillagközi kalandot kaptak a geekek, ami inkább A Galaxis Őrzői-filmek könnyed hangulatát vitte tovább, és nem a Bosszúállók évek óta ugyanolyan, lassan már unalomba fulladó, erőlködően drámai világmegmentését. 

Csütörtök: Én és én meg az Irén

Ha humor és Hollywood, akkor valószínűleg mindenkinek a gumiarcú Jim Carrey ugrik be elsőre. Sőt, még másodjára is. A vígjátékok királyának már fiatalon is kisujjában volt a stand up comedy – az alábbi videóban például Kevin Bacont utánozta a maga kedvesen prosztó módján Johnny Carson talkshow-jában:

Az ezredforduló nagy durranása volt, hogy Jim Carrey kettős szerepben, egy skizofrén rendőr bőrébe bújva brillírozott az Én és én meg az Irénben. Charlie-ként szelíd volt, mint a bárány, Hankként meg egy perverz disznóként nyomult Irénre (Renée Zellweger), aki után azonban nemcsak ő érdeklődött igen vehemensen, hanem a maffia is!

Péntek: Family Guy

Seth MacFarlane-t talán néhányan egy botcsinálta vígjátékszínésznek könyvelték el a meglehetősen gagyi Hogyan rohanj a veszTEDbe című film után – pedig valójában egy briliáns geggyáros, aki általában saját maga írja és rendezi a filmjeit. De kiválóan utánozza a régi idők nagy komikusait is, többek között a Rendőrakadémiából ismerős :

MacFarlane 1999-ben egy saját animációs sorozattal üzent hadat a Simpson családnak és a South Parknak: megalkotta a Family Guy fura családját, Griffinéket. Az eredeti verzióban az ő ahngján szólal meg a fél szereplőgárda, többek között a pocakos, lúzer apuka, Peter Griffin, a csecsemőként is szuperokos és hihetetlenül cinikus Stewie, és az alkoholista kutya, Brian is.