A legjobb filmek a keddi tévézéshez

Kiválogattuk a kínálatból azokat a filmeket, amiket mi is megnéznénk.

A tehetséges Mr. Ripley - Film Mánia, február 2. kedd, 18.15h

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A tömegben elvegyült Tom összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a felső tízezer köreibe beljebb lépjen, ezért azt állítja, ismeri a milliomos fiát. Ezer dollár jutalmat ajánl fel az apa Tomnak, ha visszahozza őt Itáliából. Tom ehelyett összebarátkozik a tékozló Dickie-vel (Jude Law) és menyasszonyával, Marge-dzsal (Gwyneth Paltrow). Egy darabig élvezik a temérdek luxust és egymás társaságát. Tom észreveszi, hogy mindennek nemsokára vége szakadhat. Tovább akar lépni a ranglétrán, minden áron.

 

Hősök - Filmbox Extra HD, február 2. kedd, 19.15h

Pau Frexias fesztiválnyertes rendezése a 80-as évekbe tesz nosztalgikus utazást. A film a pubertást épp hogy megélő hősei szemén keresztül mutatja be az évtized jellegzetességeit egyfajta katalán választ adva az Állj mellém!-re. A forgatókönyv _ melyet a rendező Albert Espinosával közösen írt _ könnyedén egyensúlyoz a humor, az érzelem, a kaland és az izgalom között, a film kisebb-nagyobb kalamajkába keveredő kiskorú szereplőit pedig a legnagyobb természetességgel játszó gyerekszínészek keltik életre ebben az őszinte és megható múltidézésben.

 

Hitchcock - Paramount Network, február 2. kedd, 21h

Alfred Hitchcock minden idők egyik legnagyobb rendezője, a hátborzongató filmek királya. Szinte mániákusan vonzódott a szőke színésznőkhöz, akiknek hűvös szépsége ott kísért a filmjeiben, mégis egyetlen nőhöz fűzte igazán szoros kapcsolat. Alma Reville egy életen át a felesége volt, és a legnagyobb befolyást gyakorolta rá. Hiszen nemcsak férj és feleség voltak, de alkotótársak is. Hitchcock élete legnagyobb dobására készül. Az elhagyott motelben élő skizofrén gyilkos történetét akarja filmre vinni.

 

A pusztító - AMC, február 2. kedd, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

Bűnös Louisiana - Sony Movie Channel, február 2. kedd, 21h

Bud Carter nyomozó sikeresen letartóztatja Jesse Weiland bérgyilkost, akinek szolgálatait gyakran vették igénybe az alvilágban. Carter azonban nem csak egy kegyetlen gengsztert és az Árja Testvériség tagját látja benne, hanem egy hasznos informátort, úgy gondolja, hogy segítségével sok embert rács mögé tudna dugni. Azonban korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek segítségével Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat adatokat a rendőröknek és kinyíratja Weiland családját.

 

Én és a hercegem - Filmcafe, február 2. kedd, 21h

Egy átlagos, őrült, motorbicikli-rajongó és mindenféle vadságból szívesen részt vállaló amerikai egyetemista lány bajba kerül. Szerelmes lesz. Pedig eddig a szülővárosában ő volt "az utolsó el nem jegyzett lány". A srác, akivel együtt dolgozik az egyetemi büfében először nagyon utálatos. Azután segít a lánynak felkészülni a Shakespeare-szemináriumára (valahogyan nagyon sokat tud a dán hercegekről), a lány pedig segít a kémia leckéjében és hamarosan egymásba szeretnek. Élnének is boldogan tovább, ha a srácról ki nem derülne, hogy ő a dán főherceg, aki a lesifotósok elől menekült Wisconsinba. A lány zavarba jön, megsértődik és szakítana _ de nem bír. Inkább elmegy Dániába, hogy kinyomozza, milyenek a főhercegek a vén Európában, és vajon milyen lehet főhercegnének, vagy később királynénak lenni arrafelé.

 

Az utolsó mondat - Filmbox, február 2. kedd, 22.30h

Torgy Segerstedt volt Svédország egyik legnevesebb újságírója, aki a harmincas évektől kezdve az 1945-ben bekövetkezett haláláig egyszemélyes háborút folytatott Hitlerrel és a náci rezsimmel szemben. Szakmai életéhez hasonlóan magánélete is viharos volt, hisz beleszeretett egy barátja feleségébe, miközben maga is házas volt. Ez a magával ragadó, egyszerre drámai és költői hangvételű film bemutatja annak a férfinak a két oldalát, akit nem lehetett elhallgattatni, továbbá pontos képet fest Svédország ingatag politikai helyzetéről a II. világháborúban.

 

X-akták: A film - SuperTV2, február 2. kedd, 23.20h

Öt év vizsgálat után az X-aktákat lezártnak tekinti a kormány. Mulder (David Duchovny) azonban ismét gyanút fog, Dallasban ugyanis egyre különösebb esetek történnek, egy szövetségi épület porig ég, négy tűzoltó és egy kisgyerek pedig odavész. Úgy tűnik, a kormány egy titkos program bizonyítékait akarja eltűntetni. Mikor Scullyt (Gillian Anderson) elrabolják, Mulder nyomozni kezd, s megdöbbentő felfedezésre jut: egy idegen civilizáció rejtőzik a mélyben, melynek szándékai ismeretlenek.