A második Sin City film van olyan kemény, mint az első

Sin City: Ölni tudnál érte ott veszi fel az elejtett, vérfoltos történetszálat, ahol az első Sin City filmben Frank Millerék elhagyták, a halott zsaru emléke kísért mindenkit, de új arcok is felbukkannak, néha a szó szoros értelmében.

Majdnem egy évtizeddel az elképesztő sikerű Sin City – A bűn városa (2005) után a megkésett folytatás, a Sin City: Ölni tudnál érte (2014) olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de a Robert Rodriguez és Frank Miller rendezőpáros vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. Kérdés persze, hogy az eredeti képregényt szerző és a forgatókönyvet is társíróként jegyző Miller mennyire rendező azon túl, hogy szerződésben kötötte ki, hogy megkapja ezt a titulust is, de ez egyfajta részletkérdés.

Forrás: Company Hungary Kft.

 

A cselekmény Marv (Mickey Rourke), a brutális erejű, rémisztő külsejű, de valójában aranyszívű kidobóember történetével folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal – és amiből a számos sérülést elszenvedett férfi semmire sem emlékszik. Továbbá megtudjuk, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy a magánnyomozó Dwight McCarthy (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni azt, ahogy Hartigan feláldozta magát érte. Új karakterként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban, Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

Forrás: Company Hungary Kft.

 

A Sin City: Ölni tudnál érte (2014) trükkös film, hiszen az öt fejezetből kettő idősíkban még az első rész előtt játszódik – ami persze számos dilemmát jelentett Rodriguezék számára. Ugyanis meghalt az első filmben fontos szerepet játszó Brittany Murphy és Michael Clarke Duncan, a Mihót alakító Devon Aoki pedig terhes volt a forgatás megkezdésekor, így volt, akit ki kellett írni, volt, akire új színészt találtak. És Dwight McCarthy neve ismerős lenne, de az arca nem. Merthogy őt az első filmben még Clive Owen alakította, de van itt egy kis váltás. A többi viszont a régi, de nagyon is bevált recept, kemény fiú puhára verve, dögös csajok állig felfegyverkezve, fröccsenő rajzolt vér, csikorgó gumik, riszáló csípők és kérdéses erkölcsök.