A Született feleségek sztárja bűnügyéből sorozat készül

A csalással vádolt Felicity Huffman sztorijából már javában készül egy riportkönyv, amely alapján nemsokára jön egy széria is.

Ahogy arról korábban többször írtunk, a színésznő is – kolléganőjével, a Bír-lakból ismert Lori Loughlinnal együtt – részt vett az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozatában, amelynek során mintegy ötven szülő fizetett le főiskolai/egyetemi adminisztrátorokat és edzőket, hogy gyerekeik bejussanak a jobb helyekre.

Huffman – aki nemrégiben bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban – 15 ezer dollárt fizetett megvesztegetés gyanánt egy egyetemi adminisztrátornak, aki kijavította a helytelen válaszokat a sztár lányának felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint a többiek.

Felicity Huffman a bostoni bíróságon. Forrás: Pat Greenhouse / The Boston Globe via Getty Images

 

Más esetekben pedig (például Loughlinéknál) az volt a menet, hogy hamis sportolói profilokat hoztak létre, mintha a gyerekek sikeres diáksportolók lennének (az amerikai oktatási rendszerben ugyanis már önmagában ez elég ahhoz, hogy valakit felvegyenek egy főiskolára/egyetemre, sőt ott ösztöndíjat kapjon).

A bűntény alapján a Wall Street Journal két riportere, Melissa Korn és Jennifer Levitz ír egy könyvet Accepted (Felvéve) címmel, amelynek megfilmesítési jogait máris megvásárolta az Annapurna Television, így a színésznők szégyenletes sztorija biztosan megmarad az örökkévalóságnak. A kötetet az Emmy-díjas D.V. DeVincentis, a Pop, csajok satöbbi egyik forgatókönyvírója és társproducere, illetve az American Crime Story: The People v. O.J. Simpson executive producere adaptálja sorozattá.


(via The Hollywood Reporter)