A tévé jófiúi, akik veszélyes ragadozók, manipulátorok és érzelmi vámpírok

Csak annyira jól álcázzák magukat, hogy senkinek sem tűnik fel az a rengeteg vészjósló jel.

Ross Geller

Hát persze, hogy minden idők legismertebb vígjátéksorozatával, a Jóbarátokkal és annak is a legjobb jófiújával kezdődik a toxikus pasik sora. A hat főből álló baráti társaság egyik legártatlanabb tagja, a magyar szinkronnak köszönhetően hangjában is sokszor esetlen és naiv, olykor Joeynál is együgyűbb, de nagyon szerethető figura Ross. Első ránézésre, úgy önmagában nincs is benne semmi, ami arra utalna, hogy egy olyan pali, akit messziről kerülni kellene. A baj ott kezdődik, amikor becsajozik. Egy barátnője sem ér fel Rachelhez, amit ugyan egy darabig el tud nyomni magában, de mindig eljön a pillanat, amikor már nem. Lásd: Emily neve helyett Rachel nevét mondja az oltárnál. 

Ross itt akár rá is jöhetne, hogy talán nem véletlenül mondta Rachel nevét, de helyette inkább Emily mellett dönt, őt próbálja visszaszerezni, aminek van egy olyan része is, hogy el kell döntenie, hogy soha többé nem találkozik Rachellel. És még erre is hajlandó lenne. Ross folyamatosan bántja Rachelt. Amikor nincsenek együtt, akkor folyamatosan a pasijait fikázza. Lényegében nem hagyja álmai nőjét boldogan élni. Nem is a barátja igazából. Aztán voltak olyan szakaszok is a kapcsolatukban, amikor szimplán nem kedvelték egymást, például a Las Vegas-i túra során, aminek a végén összeházasodtak és aztán amikor Rachel érvényteleníteni akarta a házasságot, Ross ezt ott szabotálta, ahol tudta.

Ha Ross nem egy pióca, akkor senki.

Ted Mosby

Nehéz összeszedni az Így jártam anyátokkal főszereplőjének minden aljas húzását, de összességében elmondható róla, hogy mindig ugyanazzal a kifogással jön: ő csak az igaz szerelmét keresi. És ez minden szabályt felülír és minden rossz cselekedetét semmissé teszi. Hozzá képest Barney maga az  önazonosság, egy őszinte fickó, aki egyéjszakás kalandokban éli ki az életét. Ez persze aztán megváltozik, de Ted a kedve szerint görbíti a saját kódrendszerét, hogy minden helyzetben ő legyen az ártatlan áldozat, a jó fej pasi. A történet végét ismerve, hogy összejön Robinnal, szintén elmondható az, ami Ross esetében is igaz, hogy egy-egy pofára esés, felismerés után nem volt elég bátorsága őszintén vallani az érzéseiről, hogy élete nője elé állva kimondja azt, amit érez valójában. Amikor Robin összejött Barneyval, akkor Ted inkább sunyi játszmázásba kezdett és finoman jelezte, hogy ő mennyivel jobb faszi Barneynál. Milyen barát az ilyen?

Leonard Hofstadter

Forrás: CBS

 

Az Agymenők elsőként becsajozó tudósa hogy szerzi meg a dögös szomszéd csajt? Hát úgy, hogy a hozzá érkező udvarlókat egytől egyig lehúzza. Ezzel azt az üzenetet közvetíti Penny felé, hogy minden potenciális pasija egy selejt. Ezzel lehúzza Penny értékrendszerét, közben pedig feljebb pozícionálja magát, hisz ő, az eszes tudós nyilván külön azoknál, akik eddig megfordultak a a lány körül. Aljas játszmázás ez is.

Dan Humphrey

Az utlimatev jófiú maga a Pletykafészek, a Gossip Girl személyesen. A történet elején Dan csak egy szerény fiú, egy láthatatlan szürke egér a középiskolában, akit valamiért észre vesz Serena. Innentől nincs megállás, Dan teljesen a megszállottja lesz a lánynak, de látszólag még az egészséges keretek között. Aztán persze kiderül, hogy egy manipulatív kis féreg, aki kihasználja Serenát, hogy beléphessen a nagymenő New York-i közegbe az Upper East Side közösségébe. És, ha ez nem lenne elég, ő az, aki álnéven írt meg minden aljas, sunyi dolgot és kavarta a szart a háttérben a névtelenségbe burkolózva, Gossip Girl álnéven.