Agatha Christie nyomába ered a legendás Poirot-színész, David Suchet

Ő is ugyanúgy bejárja Kanadát, Hawaiit, Dél-Afrikát, Új-Zélandot és Ausztráliát egy dokusorozatban, ahogy 100 éve az ünnepelt írónő.

Az ikonikus Poirot-színész, Sir David Suchet egy ötrészes dokusorozatban fogja végigkövetni Agatha Christie krimiírónő 1920-as évekbeli nemzetközi expedícióját. A Travels with Agatha with Sir David Suchet című sorozat keretében a 78 éves sztár megismétli a krimik királynőjének utazását, amely annak idején a Brit Birodalom egykori területeit, Kanadát, Hawaiit, Dél-Afrikát, Új-Zélandot és Ausztráliát érintette egy kereskedelmi misszió keretében. Az egyes epizódokban az öt ország közül egy-egy szerepel majd.

Forrás: Hulton Archive / Getty Images

 

A forgatás idén nyáron kezdődik el a Soho Studios és a Two Rivers Media koprodukciójában. A tervek szerint még az év végén bemutatják a kész sorozatot: Nagy Britanniában a Channel 4, Észak-Amerikában a BritBox, Ausztráliában az SBS fogja műsorra tűzni (magyarországi forgalmazó viszont egyelőre még nincs).

Mint ismeretes, David Suchet közel 25 éven át játszotta a belga detektívet, Hercule Poirot-t a brit ITV csatornán. Ez idő alatt nemcsak az arca forrt egybe a karakterrel, de a világ egyik legismertebb Agatha Christie-szakértőjévé vált. Ő maga óriási megtiszteltetésnek veszi az új szerepét:

Miután negyed évszázadot töltöttem Agatha Christie ikonikus karakterének, Hercule Poirot-nak a megszemélyesítésével, most nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy világ körüli útra indulhatok, minden idők legnagyobb krimiírójának nyomában járva. Úgy érzem, hogy minden pillanatban a vállamon fog ülni, és arra ösztönöz, hogy megosszam vele a tudás, az utazás, a régészet és persze a rejtélyek iránti szenvedélyét.

(via Deadline)