Ezek a legjobb filmek kedden a tévében

Nem mondjuk, hogy dúskálunk a remekebbnél remekebb alkotásokban, de azért van miből válogatni.

Párkeresők - Filmbox, január 5. kedd, 19h

Jonas 16 éves, életében először vetkőztetett lányt egy házibulin és nem tudta, meddig mehet el. Azt sem tudta, hogy mit vár el a lány, hisz' még alig ismerték egymást. Csak annyit tudott, hogy a neve Agnete és a bölcsészet érdekli. És még Morten Nielsen költészete. Jonast meg a kajak-klub izgatja. Míg a lány egyre többet foglalkozik a filozófiával, addig a fiú képtelen szembesülni azzal, hogy tulajdonképpen mit is érez iránta. Egy őszi házibulin Jonas barátja, Toke, kiment a tetőre, s onnen nézett szerte-szét, a távoli templomtoronyra, a tavakra. Talán közelebb akart kerülni Nietzsche-hez _ ami lássuk be, egy kissé életveszélyes tíz méter magasan libikókázni! De hát _ a kamaszkor már csak ilyen. Őrült és szenvedélyes. Amúgy, dán hőfokon...

 

B13 - A bűnös negyed - Moziverzum, január 5. kedd, 21h

Párizs, 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény, csak a bandák korlátlan uralma. Damien a rendőrség elitjéhez tartozik, egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Most pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert. Damien-nek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Társul a sittről szökő Leito-val, a keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnözővel, akinek egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lola-t. Az akció során azonban a következő kérdések is felvetődnek: ki kinek dolgozik, hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat és kinek a céljait szolgálja a bomba?

 

Oltári nő - Filmcafe, január 5. kedd, 21h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

 

Sully - Csoda a Hudson folyón - Viasat3, január 5. kedd, 21h

2009 telén az egész világ egy csoda lázában égett: egy kiváló pilóta, Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le, és így megmentette 155 utasa életét. De miközben a világ hősként ünnepelte a kapitányt, és a híradások mind kivételes ügyességéről és lélekjelenlétéről szóltak, vizsgálat indult. És amire a vizsgálat során fény derült, az egyáltalán nem a pilóta megbecsülését szolgálta. Sőt, azzal fenyegetett, hogy soha többé nem vezethet repülőgépet...

 

Tango és Cash - Film+, január 5. kedd, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Vakító napfényben - Film4, január 5. kedd, 21.50h

A rocklegenda, Marianne Lane partnerével, Paullal a vulkanikus Pantelleria szigetén piheni ki fáradalmait. Hirtelen felbukkan lányával régi szerelme, Harry, a lemezproducer, és megzavarja a nyaralást. A magával hozott nosztalgia atombombaként robban be Marianne nyugalmába, nincs előle menekvés. A vágy, féltékenység és rock and roll érzéki testet ölt a filmben a perzselő földközi­-tengeri nap alatt.

 

A 64-es betegnapló - SuperTV2, január 5. kedd, 22.40h

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mřrck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogř szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mřrck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

 

Az Álmosvölgy legendája - Moziverzum, január 5. kedd, 22.50h

Washington Irving regénye alapján! A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértet-járta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! A bámulatos fantáziájú Tim Burton ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.

 

Szellemirtók 2. - Viasat3, január 5. kedd, 23h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.